Showtime > Celebrity

OZLOGLAŠENI PRINC PREKRŠIO OBEĆANJE KRALJICI ELIZABETI! Ceo svet POBESNEO zbog poteza Harija i Megan - ovo je DRSKO

Princ Hari i Megan Markl su lansirali svoj novi sajt sussex.com

Izvor: K1info/Jutarnji.hr

Autor: Kristina Jokić

15/02/2024 > 15:06

podeli vest:

OZLOGLAŠENI PRINC PREKRŠIO OBEĆANJE KRALJICI ELIZABETI! Ceo svet POBESNEO zbog poteza Harija i Megan - ovo je DRSKO
Foto: AP Tanjug/AP Photo/Matt Dunham, Pool, File


Dugo su i predano radili na promenama u prikazu svog brenda, koje će, valjda, biti odraz stvarnosti, i pritom slušali savete stručnjaka, a rezultat je "tako-tako". Princ Hari i Megan Markl su lansirali svoj novi sajt sussex.com. 

Na toj je veb adresi sada "Kancelarija princa Harija i Megan, vojvode i vojvotkinje od Saseksa", poprilično dosadno, ukočeno i prazno mrežno mesto, kako to obično biva sa zvaničnim korporativnim stranicama.

Saseksovi su, u stvari, ovim potezom povezali sve svoje dobrotvorne i medijske aktivnosti njihovog brenda Archewell i napravili bazu za svoje dalje projekte.

Britancima se novi sajt, očekivano, nije preterano svideo i otkako su rebrendirani Saseksovi stigli na veb nastoje da iz boje, fontova, fotografija i reči izvuku neke zaključke o odbeglom princu i njegovoj partnerki. Većina kritika odnosi se na činjenicu da par koristi titule, ali britanska monarhija se nigde ni rečju ne pominje.

BBC u analizi piše kako je par za naslovnu stranicu izabrao tamnoplavu boju koju marketinški stručnjaci vole da povezuju s poverenjem i kvalitetom. Zatim se pojavljuje slika nasmejanog para koji pleše, nastala verovatno na sportskim igrama Invictus prošle godine u Nemačkoj, a ona bi trebala da bude "poruka dobrog osećaja, pozitivnosti i zajedništva.

Foto: Tanjug/AP Photo/Seth Wenig, File

 
Na sajtu ne spominju ostale članove kraljevske porodice

Kritičari s Ostrva kažu i kako stranica ima "određeni predsednički štih" zbog naziva kancelarije, grba, opisa ciljeva i biografijama para koji se hvali uspesima i nagradama.

- Trebalo bi da bude odraz klasike i jednostavnosti. Možda bi čak mogla da funkcioniše kao sajt za neke luksuzne čokolade. Možete da zamislite glas koji šapuće o tome kako Saseks nije samo za Božić - komentarišu na BBC-ju.

U Ujedinjenom Kraljevstvu, oni koji vole da mrze Harija i Megan i sve što je povezano s njima najviše živcira to što par nigde ne spominje druge članove kraljevske porodice. Titule su velikim delom zaslužne za bogate ugovore s Netflixom, izdavačima i svim ostalim partnerima, na kojima Megan i Hari zarađuju za dobar život u Kaliforniji. One su im dale težinu.

U stvari, jedino pri čemu ostaju povezani s britanskom kraljevskom porodicom i, recimo, priznaju vezu je činjenica da oboje u svojim biografijama koriste titule svoje dece, "princ Arči i princeza Lilibet". Zagriženi rojalisti rado bi videli i njih dvoje i njihovu decu bez titula.

Profil princa Harija spominje njegovu vojnu karijeru, njegove dobrotvorne aktivnosti i njegovu biografiju "Rezerva", ali ni reči o tome da je na petom mestu za britanski tron.

Stručnjaci kažu da je stavljanje Archewella, za koji nikad nije bilo jasno da li je dobrotvorna organizacija ili medijska kompanija, u drugi plan, a isticanje Harija i Megan kao pojedinaca, potez koji su morali da naprave, no hoće li se isplatiti i hoće li njih dvoje zaista imati prilike za "Oblikovanje budućnosti poslovanjem i filantropijom", drugi je par rukava.

Foto: Tanjug/AP

 

Megan se fokusirala na svoju ulogu "feministkinje i zaštitnice ljudskih prava i rodne ravnopravnosti". Kraljevska porodica ne spominje se ni jednom u njenoj biografiji, samo podatak da se 2018. godine venčala s princem Harijem.

Daily Mail piše kako je lansiranje sajta izazvalo popriličnu ljutnju u Bakingemskoj palati, te da u kompaniji smatraju kako su Megan i Hari još jednom prekršili čvrsta obećanja koja su dali pokojnoj kraljici Elizabeti II kada su odlučili da prestanu da budu zaposleni monarhije.

Obećali su da nikada neće koristiti svoj kraljevski status za zaradu. Naravno, pisanog dogovora nema, a Hari i Megan nisu prvi put uradili nešto što eventualno može da naškodi porodici. Prema tome, činjenica je da par ima pravo da koristi titule i svoje prezime - nikome nisu ništa ukrali.

Palata zasad nije reagovala, zvanično su odbili da komentarišu novi sajt, jer su svi fokusirani na veliku zdravstvenu krizu kralja Čarlsa, koji je krenuo na lečenje nakon dijagnoze raka, pa je čak i Hari posetio oca.

Ostavite komentar