Showbizz > Celebrity

Šakira PREVARILA državu za 6,6 MILIONA EVRA? Preti joj kazna i do 8 GODINA zatvora

Suđenje počinje 20. novembra, a pevačica je uverena da se ponašala ispravno i transparentno od početka

Izvor: K1info/Tanjug

26/09/2023 > 22:25

podeli vest:

Šakira PREVARILA državu za 6,6 MILIONA EVRA? Preti joj kazna i do 8 GODINA zatvora
Foto: Tanjug/AP


Španski tužilac je podneo drugi poreski zahtev protiv kolumbijske pevačice Šakire, optužujući je da je 2018. godine prevarila državu za 6,6 miliona evra.

Poznata kraljica latino popa već treba da ide na suđenje u novembru u Barseloni u slučaju koji se tiče neplaćanja poreza od 14,5 miliona evra za period 2012-14, preneo je Rojters.

Iako ona negira bilo kakvu krivicu, zbog toga bi mogla da bude osuđena na kaznu zatvora do osam godina. Tužilac u novom predmetu navodi da 2018. godine Šakira nije prijavila, pored ostalog, profit od 12,5 miliona dolara kao avans za njenu svetsku turneju "El Dorado".

U to vreme živela je u Barseloni sa Žerarom Pikeom, zvezdom istoimenog kluba, sa njihovo dvoje deca. Tužioci tvrde da je boravila u Španiji i zato je bila obavezna da tamo plaća porez na svoje prihode, bez obzira na to gde su zarađeni. Umesto toga, kažu, preusmerila je novac na "kompanije sa sedištem u zemljama sa niskim oporezivanjem".

Šakira, koja je prodala milione ploča širom sveta, optužena je da nije platila 5,4 miliona evra poreza na dohodak i računa se da duguje šest miliona nakon uzimanja u obzir obračunate kamate, ali i dobrovoljna plaćanja. Ona je takođe optužena da je prevarila državu za 773.600 evra za porez na bogatstvo, što je rezultiralo dugom od 625.190 evra.

Šakirin pravni tim je saopštio je da ona nije dobila nijedno obaveštenje o novom slučaju u Majamiju, gde je sada smeštena. Njen tim fokusiran je na pripreme za suđenje za fiskalnu 2012-14, koje će početi 20. novembra. Pevačica je odbila dogovor sa tužiocima za pomenuti period, rekavši kako je uverena da se ponašala ispravno i transparentno od početka.

Ostavite komentar