Showtime > Celebrity

Nastup na PARKINGU ispred SUPERMARKETA: Izronili do sada NEVIĐENI snimci LEJDI GAGE sa POČETKA karijere

2019. okitila se Oskarom za pesmu "Shallow" iz filma "A star is born"

Izvor: K1info

26/06/2023 > 21:43

podeli vest:

Nastup na PARKINGU ispred SUPERMARKETA: Izronili do sada NEVIĐENI snimci LEJDI GAGE sa POČETKA karijere
Foto: Tanjug/AP


Pevačica Lejdi Gaga važi za jednu od najuspešnijih pop zvezda današnjice. Tokom karijere izdala je šest studijskih albuma prodatih u više od 125 miliona primeraka, osvojila je najprestižnije muzičke nagrade uključujući i 12 Gremi nagrada. 

Ona je 2019. osvojila Oskara za pesmu "Shallow" iz filma "A star is born". Gaga je, inače, postala prva žena u istoriji koja je osvojila Oscara, Baftu, Grammy i Zlatni globus iste godine.

Međutim, na početku karijere nije još sve išlo glatko. Svet muzike počela je da osvaja 2008. godine kada je izbacila debitantski album "The Fame".

Sa tog albuma izdvojie su se numere "Poker face", "Just dance" i "Paparazzi". Ali nisu odmah uspele da se probiju. 

Za Gagu tada niko nije čuo i morala je da uloži mnogo truda ne bi li postala jedna od najtraženijih pevačica. Godinu dana nakon izlaska albuma pevala je na raznim mestima na koje su je pozivali, i to na onim na kojima sigurno ne biste mogli da zamislite. 

Među takvim mestima su: parking ispred supermarketa, prodavnica odeće, vodenipark, noćni klubovi sa lošim ozvučenjem i izbor za Mis kupaćeg kostima.

Trud se isplatio, pa je posle godinu dana, album "The fame" postao planetarni hit, a Gaga je tada izjavila da je morala mnogo da radi kako bi postigla veliki uspeh.

- Na početku karijere morala sam mnogo da se borim. Odbijale su me mnoge diskografske kuće, govorili su mi da sam previše uvrnuta. Prošla sam kroz veliku borbu da bih došla do ovoga što sam danas. Pisala sam pesmu za pesmom dok konačno nije došao hit "Just dance". Godinu dana sam lila znoj i krv, nisam spavala uopšte, iz autobusa sam ulazila pravo u klub i tako iz noći u noć... niko nije verovao u mene. Ali, trud se na kraju ispaltio - ispričala je jednom prilikomn Lejdi Gaga.

Ostavite komentar