Showtime > Celebrity

Ovaj frajer je sin Branka Cvejića: Studirao u inostranstvu, radi kao profesor na fakultetu u Beogradu

Uloga Baneta Bumbara u kultnoj seriji "Grlom u jagode"iz 1975. promenila je život velikanu srpskog glumišta

Autor: K1 info/Glossy

21/06/2023 > 20:19

podeli vest:

Ovaj frajer je sin Branka Cvejića: Studirao u inostranstvu, radi kao profesor na fakultetu u Beogradu
Foto: Antonio Ahel/ATAImages


Legendarni glumac Branko Cvejić preminuo se 2022. u 75. godini i iza sebe ostavio suprugu Vesnu, ćerku Bojanu i sina Žarka. Ostavio je veliki trag u srpskoj kinematografiji.  Igrao je u više od 40 igranih filmova i ostvario niz značajnih uloga u TV serijama, filmovima i dramama.

Karijeru mu je obeležila uloga Baneta Bumbara u kultnoj seriji "Grlom u jagode"iz 1975.godine, dok ga je nešto mlađa publika dobro zapamtila kao Listera iz serije Porodično blago.  

Branko za života nikada nije ekponirao svoju porodicu i nije voleo da govori o privatnom životu.

Njegovi naslednici danas su veoma uspešni mladi ljudi, čiji je put delimično bio u našoj, a delimično u nekim drugim zemljama.  

Brankov sin, Žarko Cvejić, je studirao u Engleskoj i u Sjedinjenim Američkim Državama. Nije krenuo u potpunosti očevim stopama, ali je ostao u domenu umetnosti.

Naime, Žarko je završio muzikologiju, isto kao i njegova sestra Bojana.  

- Oboje su završili muzikologiju i ne bave se baš direktno tim, ali su veoma dobri i zanimljivi - rekao je Branko svojevremeno.

Po završetku školovanja, Žarko se vratio u Srbiju. 

- Završio je sve moguće škole napolju, od Oksforda do Kornela i doktorata u Americi, a onda se vratio ovde i, naravno, odmah naišao na teškoće -  pričao je Branko.

On se nikad nije eksponirao u medijima, međutim nedavno smo imali prilike da ga vidimo na televiziji. To je bila jako retka situacija, da se pojavi u medijima, a povod je bio više nego ozbiljan.On je gostovao na Novoj S u svojstvu predstavnika roditelja osnovne škole Vladislav Ribnikar na Vračaru, u kojoj se početkom maja desila velika tragedija. 

Žarko je trenutno profesor i prodekan na jednom fakuletu u Beogradu i u braku je sa suprugom Katarinom, sa kojom ima ćerku Zoru.

 

Ostavite komentar