Showtime > Celebrity

Vaš PORAZ bi bio PORAZ NADE, zato MORATE POBEDITI: Orlando Blum se SASTAO sa Zelenskim

Čuveni glumac je posetio Kijev u svojstvu ambasadora dobre volje UNICEF-a

Izvor: K1info/Tanjug

27/03/2023 > 22:37

podeli vest:

Vaš PORAZ bi bio PORAZ NADE, zato MORATE POBEDITI: Orlando Blum se SASTAO sa Zelenskim
Foto: Tanjug/Ukrainian Presidential Press Office via AP


Orlando Blum je tokom vikenda boravio u iznenadnoj poseti Ukrajini, gde se sastao i sa ukrajinskim liderom Volodimirom Zelenskim u Predsedničkoj palati.

Glumac je tri dana putovao kroz ratom razorenu zemlju koja je još pod opsadom ruske vojske, u svojstvu ambasadora dobre volje UNICEF-a, organizacije Ujedinjenih nacija koja pruža međunarodnu humanitarnu pomoć deci.

Tokom putovanja, Blum je obišao Irpin, Demidov i Kijev, gde je u predsedničkoj palati razgovarao sa Zelenskim o pomoći ukrajinskoj deci dok traje ruski rat.

- Videti decu, videti u njihovim očima zabrinutost... a ipak snaga ukrajinskog naroda je nešto što zaista izaziva strahopoštovanje. I naravno, vaše poruke su razlog za to. Tako da je izvanredno videti kako držite ovu zemlju - rekao je Blum Zelenskom.

Blum je dodao da UNICEF ozbiljno razmatra pitanje nestale ukrajinske dece i o potrebi za hraniteljskim porodicama umesto grupnih domova za decu. On je ruskog predsednika Vladimira Putina nazvao “ratnim zločincem”.

- Naravno, onaj koji neće biti pomenut je zbog toga postao ratni zločinac. I tako je užasno šta se dešava - rekao je.

Pre odlaska, Blum je Zelenskom uručio poklon od svog budističkog mentora i ličnu poruku njegove majke: „Vaš poraz bi bio poraz nade, stoga morate pobediti“.

Do sada je 465 ukrajinske dece ubijeno tokom rata, a još oko 14.000 je kidnapovano i deportovano u Rusiju, prema ukrajinskim zvaničnicima. Samo oko 125 njih je vraćeno u Ukrajinu.

 

 

Ostavite komentar