Priče > Sudbine

POZNATI FUDBALER IZNENADA PAO U KOMU! Bori se sa akutnim OBOLJENJEM MOZGA, evo u kakvom je stanju

Olson je izgubio svest u svojoj kući

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

27/02/2024 > 12:24

podeli vest:

POZNATI FUDBALER IZNENADA PAO U KOMU! Bori se sa akutnim OBOLJENJEM MOZGA, evo u kakvom je stanju
Foto: AP Photo/Darko Bandic, File


Fudbaler Mitjilanda Šveđanin Kristofer Olson primljen je u bolnicu zbog akutnog oboljenja mozga, pošto je iznenada izgubio svest u svojoj kući, saopštio je danas danski klub, prenosi AP.

U saopštenju se navodi da se Olson nalazi na respiratoru u Univerzitetskoj bolnici u Arhusu, a tim vodećih medicinskih stručnjaka radi na postavljanju dijagnoze i započinjanju pravilnog lečenja. Mitjiland je naveo da je švedski fudbaler izgubio svest pre nedelju dana kada je prebačen u bolnicu.

Foto: AP Photo/Darko Bandic, File

 

- Olson naizgled ima akutno oboljenje mozga, koje nije uzrokovano samopovređivanjem bilo koje vrste, niti je uzrok spoljašnji faktor - saopšteno je iz danskog kluba.

 

AP ističe da je Mitjiland bio prinuđen da objavi informacije o Olsonu zbog sve većih glasina u vezi sa njegovim odsustvom iz ekipe.

- Svi u Mitjilandu su pogođeni Kristoferovom iznenadnom bolešću. Pružamo punu podršku Kristoferu i njegovoj porodici - navodi se u saopštenju danskog kluba.

Olson (28) je za reprezentaciju Švedske odigrao 47 utakmica. On je poslednji put za nacionalni tim nastupio u novembru prošle godine protiv Estonije. Olson je ponikao u Norčepingu, a od 2011. do 2014. je bio član Arsenala. Potom je igrao za Mitjiland, AIK, Krasnodar i Anderleht. On se u Mitjiland vratio 2022. godine.

Ostavite komentar