Priče > Sudbine

Ova PRELEPA PLAVUŠA vozi KAMION bolje od VEĆINE MUŠKARACA: Lavovski se bori sa svim predrasudama koje nosi muški posao

Lepa plavuša Andrijana nekada je bila zubni tehničar, a sada vozi ovu zver kao od šale, a najlepši kamion zadužila je na šarm

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković

20/02/2024 > 19:09

podeli vest:

Ova PRELEPA PLAVUŠA vozi KAMION bolje od VEĆINE MUŠKARACA: Lavovski se bori sa svim predrasudama koje nosi muški posao
Foto: Andrijana Kuzmanović


"Ona vozi tako da se polovina muškaraca postidi" - bilo je prvo što smo čuli od njenih kolega. Andrijana Kuzmanović dolazi iz Uba, ima 28 godina, radila je kao zubni tehničar, a onda je sela u kamion prvo što smo čuli od Andrijaninog kolege kada smo došli da je intervjuišemo.

Andrijana je jedina žena vozač sa kojom smo seli u kabinu kamiona i krenuli na turu. Uverili smo se da ova lepa plavuša vozi kamion kao od šale. Na početku vozačke karijere nije nailazila na razumevanje, podršku i pomoć.

- Više su gledali da mi otežaju i da me ubede da ovo nije nešto što žena treba da radi, da je ženi mesto kod kuće za sudoperom, šporetom, da gaji decu - počinje Andrijana svoju turbulentnu priču.

"Sanjala sam snove veće od života"

Kako ističe, deda je najviše negodovao, stalno joj je govorio "šta će ti to? To je hleb sa sedam kora. Nije nešto će tebi doneti slavu i uspeh". Očigledno da deda nije bio u pravu i da je jedna od boljih životnih odluka bila da proda svu opremu koja je bila potrebna za protetiku i da zubarsku ordinaciju zameni kabinom kamiona. Slično je počela i Vesna, sa kojom smo ranije radili priču. Ona je diplomirana ekonomistkinja, ali je oduvek želela da postane vozač.

Foto: Andrijana Kuzmanović

 

- Ja sam rekla da ću taj novac odneti u auto školu i polagati za kamion, a deda je rekao "e, nećeš, sad ćeš ti meni da daš taj novac" i on mi je uzeo prve pare, jer jednostavno nije želeo da položim za kamion. Ljubav prema kamionima nije nešto što je došlo tek tako, to je porodična tradicija, moj deda je vozio kamion, moj otac je vozio, a ja sam treća generacija koja vozi kamion. A, evo sad je i brat položio, tako da nam je to porodična priča - govori Kuzmanovićeva dok vozi kamion.

Ljudima su ispadale cigarete iz usta kada se prelepa Andrijana pojavi negde ili kada dođe na istovar, pa je u neverici pitaju "izvini gde je vozač".

- Pitaju me "kakva je tebe muka naterala da radiš ovo", ali prosto ja ovo volim, jer da nema ljubavi ne bih dugo ni opstala u ovome. Ovaj posao je jako stresan, nosi sa sobom dosta predrasuda, ali ja ne obraćam pažnju na to - navodi ona.

Najlepši kamion zadužila je na šarm

- Trenutno vozim kamion marke "Iveco", moj je najlepši kamion, njega sam zadužila na šarm. Vozim opasne materije konkretno se bavim prevozim CNG - a ili prirodnog komprivnog gasa. Ovo je dosta rizično, zato što je ovaj gas pod pritiskom. Bukvlano sam bomba na točkovima - kaže Andrijana Kuzmanović.

Foto: Andrijana Kuzmanović

 

Počela je da vozi sa 23 i ovo je već peta godina kako je za volanom

Karijeru je počela u kiperaju, vozila je kamen, pa je posle toga je vozila kamione za prevoz drva, gde je radila i utvor i istovar.

- Kada kažem da ja tovarim ta drva - to je izazivalo nevericu i podsemh, ali evo opstala sam do danas - ponosno govori lepa Andrijana.

Sebi je kupila konja

Zbog ovog posla, njen privatan život najviše i trpi, ovo je peta godina kako ne može da se kvalitetno vidi sa drugarima, nema vremena za bioskop, za kafu, za porodični ručak.- Ali, mogu da kažem da sam utehu našla u konjima. Meni su konji bukvalno sinonim za ljubav. Kao mala nisam mogla da imam konja, pa sam sebi obećala davno da moram da imam, a od kada sam u kamionu počela da zarađujem, a u kamionu se poprilično pristojno zarađuje, ja sam sebi prvog konja kupila 2020. godine. Imam svoju ždrebicu koja se zove Vini bas - ističe Kuzmanovićeva i dodaje:

Foto: Andrijana Kuzmanović

 

- Želja mi je da se u jednom momentu sklonim i od kamiona i da svoje slobodno vreme posvetim konjima. Sanjala sam o svom salašu gde imam 15 - 20 konja. Govore mi da je to sigurna propast, ali prosto volela bih da se bavim time, jer energiju koji oni šalju, mislim da ni na jednom mestu nisam našla, niti ću - ubeđeno završava ona.

Ostavite komentar