Priče > Sudbine

Ko je bila IVANA MRVALJEVIĆ? Crnogorska glumica koja je PREMINULA u 47. godini

Pamtimo mnoge njene uloge u pozorištu, počev od jedne od prvih - u komadu "Zauvijek tvoj", "Bez portfelja"...

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

25/01/2024 > 11:13

podeli vest:

Ko je bila IVANA MRVALJEVIĆ? Crnogorska glumica koja je PREMINULA u 47. godini
Foto: Instagram Printscreen/mrvaglioni


Crnogorska glumica, producentkinja i istaknuta umetnica Ivana Mrvaljević preminula je danas, u 47. godini.

Ivana Mrvaljević, koju pamtimo kao jednu od najznačajnijih crnogorskih glumica svih vremena, rođena je 1976. godine na Cetinju.

U rodnom gradu je 1999. godine završila Fakultet dramskih umetnosti u klasi Bora Stjepanovića. Od tada je bila i član ansambla Gradskog pozorišta, pri čemu je kasnije magistrirala produkciju u Torinu.

Još tokom studentskih dana, ostvarila je više uloga, no one najznačajnije, kako u pozorištu, tako i na filmu i TV-u usledile su narednih decenija.

Pamtimo mnoge njene uloge u pozorištu, počev od jedne od prvih - u komadu "Zauvijek tvoj", sve do onih koje je tumačila nedavno, u prestavama "Bez portfelja" i "Mislim da treba da razgovaramo".

Ivana Mrvaljević je od 2012. do 2016. bila i direktorka Gradskog pozorišta u Podgorici. Pre toga, od 2007. do 2008. obavljala je i dužnost umetničke direktorke Kraljevskog pozorišta Zetski dom.

Upravo u Zetskom domu formirala je plodonosnu akademsku scenu "Art".

Iako je imala izuzetno zapažene uloge u predstavama rađenim u produkciji brojnih domaćih i inostranih teatarskih kuća, njena karijera upravo će biti upamćena po nemerljivom doprinosu radu Gradskog pozorišta.

Istovremeno, tokom dužeg razdoblja bavila se i video, TV, filmskom i multimedijalnom produkcijom.

Ostavite komentar