Priče > Sudbine

PRVA FOTOGRAFIJA usvojene ĆERKE Vlade Divca: U porodicu je STIGLA sa 6 meseci, sada ima ŽELJU da pomogne usvojenoj deci

Petra je rekla da njeni roditelji nikada nisu pravili razliku između braće, njihove biološke dece i nje

Izvor: K1info/telegraf.rs

15/11/2023 > 15:53

podeli vest:

PRVA FOTOGRAFIJA usvojene ĆERKE Vlade Divca: U porodicu je STIGLA sa 6 meseci, sada ima ŽELJU da pomogne usvojenoj deci
Foto: RTS Printscreen

Vlade Divac i njegova supruga Ana su pre više od 20 godina usvojili su šestomesečnu devojčicu Petru, koja je danas izgrađena mlada dama i aktivistkinja i bez ikakvog problema priča svoju životnu priču.

Ana i usvojena ćerka su nedavno gostovale u jednoj emisiji na RTS-u, a tom prilikom je prikazana i prva fotografija koja je nastala kada je usvojena.

- Ovo je slika prvog dana kada je došla u našu kuću, tog dana sam je donela, imala je šest meseci - rekla je ona tada.

Na fotografiji se vidi Ana Divac koja drži u naručju malu Petru.

- U svemu postoji faktor sudbine, a kada se deca usvajaju vi ih ne birate, oni vama daju dete. Kada smo je ugledali, mi smo nju zavoleli - rekla je ona.

- Sećam se, jer je kod nas došla žena Amerikanka koja je usvojila dete iz Srbije, ta mala je imala 4-5 godina, a žena je imala i još jedno mlađe dete koje je dojila, pa me je Petra pitala da li sam ja nju dojila. Ja sam rekla tebe nisam, ona me je pitala jesi li Luku i Matiju, odgovorila sam joj da jesam, jer sam njih rodila, a tebe nisam. To je bio prvi put da sam to rekla - rekla je Ana tada i dodala:

- Kasnije smo joj objašnjavali u odnosu na njena pitanja. Rasla je sa tom činjenicom i informacijom, a druga olakšavajuća okolnost je bila što su najbolji prijatelji Lukini i Matijini bili usvojeni, tako da je to njoj bilo najnormalnije.

Petra ima želju da pomogne onima koji su usvojeni i imali su problema u životu zbog te činjenice, kao što je i sama imala kada su joj deca u razredu govorila "da su je usvojili da bi to izgledalo lepo u novinama".

- Najgore što sam od vršnjaka u Srbiji doživela je buling u školi. Nelagodno je čuti takve komentare, pogotovo kad znaš da nisu istiniti, a još si u pubertetu, pa si svakako nesigurna. Prevazišla sam to tako što sam se okrenula mami, tati i braći za podršku - rekla je Petra za Zadovoljnu.

Dodala je da njeni roditelji nikada nisu pravili razliku između braće, njihove biološke dece i nje. Petra priznaje da joj je kroz glavu svojevremeno prolazilo pitanje ko su njeni biološki roditelji i zašto je data na usvajanje, ali da je to više ne zanima i da ne želi da ih potraži.

 

Ostavite komentar