Priče > Sudbine

TAMARA VUČIĆ prvi put govorila o GUBITKU BEBE

Prva dama Srbije Tamara Vučić prisustvovala je Šestom evropskom kongresu o porođaju

Izvor: K1info/Direktno.rs

10/03/2023 > 12:44

podeli vest:

TAMARA VUČIĆ prvi put govorila o GUBITKU BEBE
Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ nr


Prva dama Srbije Tamara Vučić juče je prisustvovala Šestom evropskom kongresu o porođaju na kojem je prvi put javno govorila o svojim porođajima.

- Imala sam dva carska reza, u kojima sam osetila i ekstremnu tugu i ogromnu radost rođenja. I ta iskustva su postala neodvojivi deo mene i deo su mog svakodnevnog ponašanja i mojih odnosa sa svim ljudima u mom životu - rekla je ona.

Ona je objasnila i koliko je važno da obrati pažnju na žene koje su imale slično iskustvo. 

- Zašto vam ovo govorim? Zato što ko zna koliko sličnih žena svakog dana dođe u vaše porođajne sale sa ko zna koliko teškim pričama, emotivno iscrpljujućim, sa ogromnim očekivanjima i željama i strahovima. Molim vas da to nikad ne zanemarite. Nikad to ne zaboravite. Vaša misija je da budete profesionalni i odgovorni i da budete empatični humani i puni podrške i razumevanja - rekla je Tamara Vučić. 

Prva dama Srbije osvrnula se i na problem bele kuge.

- Moja misija je da podržim progres i da ohrabrim kad god mogu, jer svaki uspeh koji doživimo nevažan je ako polako nestajemo gubeći svakog dana ceo jedan grad - rekla je ona.

Inače, Tamara Vučić je u junu 2017. dobila sina sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, a prvu bebu je nažalost izgubila 2014. i to tri dana pre termina.

 

 

 

Ostavite komentar