Priče > Sudbine

Mali pas velikog srca: Penzionisani šerif i njegov K9 partner preminuli su istog dana

Keruša po imenu Midž drži Ginisov svetski rekord kao najmanji pas koji je ikada radio u policijskoj službi

Autor: K1

01/08/2022 > 11:18

podeli vest:

Mali pas velikog srca: Penzionisani šerif i njegov K9 partner preminuli su istog dana
Foto: Geauga County Sheriff Facebook


Kada pomislite na policijske pse, verovatno žamišljate krupne, snažne pse poput nemačkog ovčara ili belgijskog malinoe. Pas od 3,6 kilograma verovatno je suprotno od onog što biste očekivali. Ali pas po imenu Midž, mešanac čivave i pacovskog terijera, drži Ginisov svetski rekord kao najmanji policijski pas ikada. Iako nije izgledala kao policijski pas, svoj posao je uvek shvatala veoma ozbiljno.

Ali, nažalost, svako putovanje mora da se završi. U neobičnom spletu okolnosti, Midž i njen ljudski partner preminuli su istog dana.

Jedinstven policijski pas

Uprkos tome što je bila daleko od tradicionalnih rasa policijskih pasa, Midž je brzo naučila policijski posao. Bila je talentovan pas koji je otrkivao drogu, a tehniku je savlada još dok je bila štene. U početku, šerif iz Ohaja Den Meklaland nije bio siguran u vezi malog policijskog psa. Ali naravno, njih dvoje su ubrzo postali nerazdvojni.

Foto: Geauga County Sheriff Facebook

Šerif Den Meklaland i policijski pas Midž

"Kada smo posmatrali naše velike pse, nemačke ovčare od pedesetak kilograma, kako pretražuju unutrašnjost automobila, primetili smo dve stvari. Pre svega, bilo im je teško da se kreću u kolima jer automobili postaju manji, kompaktniji. Psi se teško okreću. Kao drugo, oni prave štetu. Nenamerno oštećenje nastaje zbog njihovih velikih noktiju i veličine psa", rekao je Meklaland u jednom intervjuu.

Dakle, Midž je uštedela odeljenju mnogo vremena i novca zahvaljujući svojoj veličini. Ako pretraže automobil i ne nađu ništa, morali bi da plate svu štetu koju su psi naneli. Sa malim psom te brige nestaju.

Foto: Facebook/MikeDeWine

Šerif Den Meklaland i policijski pas Midž

Midž je radila sa Meklalandom više od decenije, sve dok se dvojac nije zajedno penzionisao 2016. Naravno, hrabra keruša je nastavila da živi pored svog čoveka. I ostali su zajedno do samog kraja.

Najbolji prijatelji do kraja

Meklaland je preminuo u 67. godini od raka. Ali njegov odani K9 partner uginuo je samo nekoliko sati kasnije u 16. godini. Njih dvoje su zajedno i sahranjeni.

Ljubav između čoveka i psa ne poznaje granice. Midž je bila srećna što ima brižnog gazdu pored sebe toliko godina. Nadamo se da će njena priča pomoći svetu i pokazati da ne morate izgledati kao heroj da biste to i bili.

Ostavite komentar