Priče > Reportaža

LJUTA crvena mašina: Milojko "PEGLA" PEGLICOM i po ledu i po snegu

Prvu peglicu kupio je davne 1982. godine i od tada se pod Milojkovom komandom promenilo njih šest

Izvor: K1info/RINA

14/02/2023 > 19:32

podeli vest:

LJUTA crvena mašina: Milojko "PEGLA" PEGLICOM i po ledu i po snegu
Foto: RINA


Pojedini vozači zaljubljeni su u mercedes i samo voze automobile ovog proizvođača, oni drugi u NBW. Međutim, Milojko Milovanović iz sela Tometino polje kod Požege ima nesvakidašnju ljubav prema vremešnim četvorotačkašima i to prema peglicama.

Kada je prethodnih dana sneg zavejao planinska požeška sela prvo su prošle mašine za čišćenje, a odmah zatim i njegova crvena poljska peglica.

- Dugo vergla na ovim niskim temperaturama, ali upali i ide. Za peglicu nema prepreka na ovim maljenskim brdima. Svi me pitaju zašto samo one, a ja im odgovaram da je to moj mercedes i da ih ne bih menjao ni za kakvu limuzinu - rekao je Milojko za RINU.

Ovaj planinac nadaleko je poznat da vozi i garažira samo i isključivo ovu vrstu automobila. Prvu peglicu kupio je davne 1982. godine i od tada se pod Milojkovom komandom promenilo njih šest. Za više od tri decenije nijednu nije oterao na otpad, već je svakoj u dvorištu napravio garažu i kaže da će ih čuvati zauvek.

- Naučio sam sve oko njih, znam gde se nalazi svaki šraf i uopšte mi nije potreban mehaničar. Trenutno imam šest peglica od kojih su dve registrovane. Najviše vozim crvenu, ona je za selo, a drugu, žutu, palim za praznike i kad se ide do grada. Ta mi je, može se reći - paradna i svečana - kaže uz osmeh Milojko.

Ipak, u svom suživotu sa peglicama ovaj vredni, seoski domaćin nerado se seća jedne elementarne nepogode koja mu je pričinila veliki štetu.

- Grom je udario u garažu i zapalio mi peglicu. A, ta mi je bila omiljena i najbolja, najviše sam uložio u nju, hteo sam čak da joj ugradim i dizel motor - priseća se Milojko.

Svi u Tometinom polju, ali i susednim selima znaju za Milojkovu ljubav prema ovim automobilima i zato nema sumnje da će još dugo, krivudavim maljenskim puteljcima vijugati njegove peglice, crvena ili žuta - zavisi od prilike.

 

Ostavite komentar