Priče > Reportaža

SAN mnogih domaćica: LIČNI KUVAR kuva po kućama, ali ostavlja i ČISTE SUDOVE

Ima i onih koji ne žele da se pohvale ličnim kuvarom, pa profesionalca isprate kući pre nego što se gosti pojave

Autor: Mina Duduković

01/01/2023 > 21:00

podeli vest:

SAN mnogih domaćica: LIČNI KUVAR kuva po kućama, ali ostavlja i ČISTE SUDOVE
Foto: Aleksandra Đokić


Postoje ljudi koji ne beže od varjače, a rado ulaze u kuhinju. I to ne samo u svoju, već i u tuđu. 

Iz ove činjenice nastao je jedinstven brend "Lični Kuvar" čiji je idejni tvorac kuvar Nenad Tomić. Njegov tim širom Srbije priprema romantične večere, proslave rođendana ili  "začinjava" poslovne sastanke i timbildinge kompanija.

- Ideja o "Ličnom Kuvaru" je nastala iz sve veće potrebe ljudi da dožive nova gastronomska iskustva na trpezi u svom domu, profesionalno pripremljena od strane kuvara koji imaju višedecenijsko iskustvo. Iako je ovakav koncept u zapadnim zemljama već uveliko poznat, mi smo odlučili da ga razvijemo i primenimo kod nas kao novu uslugu koja će klijentima pružiti mogudnost luksuzne večere ili ručka u toplini njihovog doma - kaže Aleksandra Đokić, marketing menadžer "Ličnog Kuvara".

Ona kaže da se svaka večera sastoji iz više gangova, pažljivo kreiranih tako da zajedno sa lepom pričom koja stoji iza svakog jela, oni čine celinu.

- "Lični Kuvar" se pobrinuo da taj luksuzan utisak ostane do samog kraja, jer kuhinja i trpeza po završetku večere ostaju u potpunosti čisti, za šta se pobrine čak 5 šefova koji čine naš tim. Naše mušterije su najčešće velike kompanije koje posluju u Srbiji. "Ličnog Kuvara" su kao novu i drugačiju ideju za timbilding i novogodišnju proslavu prepoznali mnogi  menadžeri, koji su odlučili da svoje zaposlene potpuno očaraju predivnom trpezom - dodaje Đokić. 

Foto: Aleksandra Đokić

 

Osim kompanija usluge "Ličnog kuvara" koriste i muškarci koji žele da iznenade svoju lepšu polovinu za godišnjicu, ali i žene koje uvek vole da njihovi gosti budu zadovoljni novim, drugačijim jelima i to svetskih kuhinja.

- Najčešći izbor jesu jela francuske i italijanske kuhinje, koja učine da se klijenti osećaju kao da sede u samom centru Pariza ili Rima. Iako su proslave poput rođendana, porodičnog nedeljnog ručka i intimne večere najčešći povod angažovanja Ličnog Kuvara, u ovom zimskom periodu najviše poziva dobijamo za pripremu slavskih trpeza, prazničnih večera i novogodišnjih proslava u kompanijama - kaže Aleksandra. 

Na pitanje da li su među mušterijama i domaćice kojima je kuvanje preko glave, ona odgovara:

- U razgovorima sa domadicama, primetili smo njihovu potrebu da se više povežu sa svojom porodicom i prijateljima, što je zasigurno važnije od višečasovnog boravka u kuhinji. Ono što je interesantno jeste da one sa potpunom sigurnošću u kvalitet, svoju kuhinju prepuštaju našim kuvarima - kaže ona. 

Foto: Aleksandra Đokić

 

Oni koji žele bar jedan dan da imaju svog ličnog kuvara moraju da izdvoje pozamašnu sumu novca, ali kako kažu osnivači ovog brenda to se itekako isplati. 

Ona kaže da domaćice često pitaju da kuvare li je potrebna neka pomoć u kuhinji.

- Kuvari se na ovakva pitanja samo nasmeše i naravno odbiju pomoć. Naši klijenti često nisu vrsni kuvari i, kada žele da iznenade nekoga, angažuju naše profesionalne kuvare kako bi njihovi gosti uživali u neverovatnim jelima. Međutim, imali smo jednom situaciju gde je jedan momak angažovao "Ličnog Kuvara" za romantičnu večeru. Ideja je bila da naš kuvar sve pripremi i servira, a zatim da ode, kako bi izgledalo kao da je momak sve samostalno pripremio za svoju lepšu polovinu - dodaje Aleksandra. 

 

Ostavite komentar