Priče > Green World

Odlaganje OTPADA za Prijepoljce PROBLEM biti neće: Od DRŽAVE su dobili KONTEJNERE i KANTE za smeće

U narednim danima biće doneta odluka gde će biti postavljeni

Izvor: K1info/RINA

09/05/2023 > 22:24

podeli vest:

Odlaganje OTPADA za Prijepoljce PROBLEM biti neće: Od DRŽAVE su dobili KONTEJNERE i KANTE za smeće
Foto: RINA


Ranije smo pisali o tome da velika količine smeća na Limu u Priboju nije retka pojava i tokom prethodnih godina mogla se uočiti nekoliko puta. Količine su bile tolike da situacija preti da eskalira u pravu ekološku katastrofu. 

Na teren je bila upućena i teška mehanizacija, a sve u cilju da se vodena površina što pre oslobodi od stotina kubika plutajućeg otpada.

Aleksandar Dujanović, državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine potpisao je sa predsednikom opštine Prijepolje Dragom Popadićem, ugovor o dodeli opreme za sakupljanje i reciklažu otpada koju je obezbedilo ministarstvo.

Javnom komunalnom preduzeću Lim je uručeno 45 kontejnera i 100 kanti za odlaganje otpada.

- Na ovaj način želimo da pomognemo Prijepolju i Komunalnom preduzeću da poveća broj kontejnera, a stare i dotrajale da zameni. Ovo nije prvi put da pomažemo Prijepolju, a trudićemo se i da druge projekte zajedno realizujemo - rekao je Dujanović posle sastanka sa opštinskim rukovodstvom i dodao:

- Imali smo ovde zamenu jedne kotlarnice u osnovnoj školi i jedan Eko park, sada ste aplicirali za čišćenje divljih deponija, mi ćemo pomoći iz ministarstva koliko god budemo mogli.

Foto: RINA

 

Predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić, zahvalio se državi na nesebičnoj pomoći koju pruža gradu na Limu. On je istakao da će u narednim danima biti doneta odluka gde će kante i kontejneri biti postavljeni.

- Počećemo sa sanacijom određenih mesta gde su smešteni kontejneri. Krenućemo od Mioske gde je katastrofalno stanje, onda ćemo sređivati jedno po jedno mesto i tu ćemo postavljati nove kontejnere - rekao je Popadić.

Ministarstvo je u cilju zaštite životne sredine u januaru pozvao lokalne samouprave da dostave podatke o svojim potrebama u vezi sa opremom za sakupljanje otpada na koji se javilo 133 jedinica lokalne samouprave, među kojima je i Prijepolje.

 

 

 

Ostavite komentar