Priče > Društvo

Ovo ima SAMO U SRBIJI: Sazidali VIŠESPRATNICU nasred REKE

Republička građevinska inspekcija reagovala - traže da vide dokumentaciju

Izvor: K1info/telegraf.rs

23/11/2022 > 14:10

podeli vest:

Ovo ima SAMO U SRBIJI: Sazidali VIŠESPRATNICU nasred REKE
Foto: YouTube screenshot


Tutin su pogodile poplave, a još jednom se postavilo i pitanje naše odgovornosti ali i gradskih čelnika - da li su preduzete sve mere preventive.

Zbog toga je danima u fokusu javnosti jedna zgrada koja je ni manje ni više, izgrađena iznad korita reke. Gledajući fotografije, deluje kao nestvarna scena.

Foto: K1/Printscreen

 

Kako je najavio ministar građevine, Goran Vesić, Republička građevinska inspekcija već danas se šalje zahtev opštini Tutin da dostavi kompletnu dokumentaciju iz predmeta izdavanja građevinske dozvole.

- Ovaj objekat postoji devet godina i verovali ili ne tada im je izdata građevinska dozvola od strane opštine. To im nije bilo dovoljno pa su izgradili više, pa je sada zgrada bespravna - naveo je Vesić.

 

 

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije pokrenuće upravno-pravni nadzor nad radom nadležnog organa opštine Tutin kako bi se preispitao postupak izdavanja građevinske dozvole za poslovni objekat na reci Vidrenjak, najavio je on.

Evo i nekoliko komentara sa Twittera povodom ove objave.

- Kako je moguće da 9 godina niko iz opštine Tutin ne kaze ni reč, da se narod pobuni, bilo šta ? Da li ste svesni da su drugi objekti u Tutinu ugroženi od mogućih poplava zato što je blokirana reka? Poplavljena reka donosi i druge probleme - navodi se u jednoj objavi na Twitteru.

- Problem naše države je što te tzv. inspekcije počinju da reaguju tek kad vrag odnese šalu. Šta je ta republička građevinska inspekcija do sad radila? - još jedan je od komentara.

- To treba pokazivati svetu. Turistička atrakcija. Kakav Ajfel, bre, ovo je unikat - dodaje se u jednoj od poruka na Twitteru.

 

 

 

Ostavite komentar