Priče > Društvo

VANREDNA INSPEKCIJA utvrdila: Koridori IMAJU SVE DOZVOLE za gradnju na Šodrošu

Ekološki aktivisti mesecima protestvuju protiv izgradnje mosta na Šodrošu tvrdeći da će izgradnja uništiti prirodu

Izvor: K1info/Tanjug

22/10/2022 > 12:58

podeli vest:

VANREDNA INSPEKCIJA utvrdila: Koridori IMAJU SVE DOZVOLE za gradnju na Šodrošu
Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović


Republička građevinska inspekcija je vanrednim nadzorom u petak ustanovila da preduzeće "Koridori Srbije" poseduje sva odobrenja nadležnih organa za sprovođenje pripremnih radova i izgradnju mosta na Šodrošu, kao i da se na tom lokalitetu ne izvode građevinski radovi, već aktivnosti na obeležavanju gradilišta, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

To je utvrđeno prilikom vanrednog inspekcijskog nadzora, a posle izvršenog uvida u dokumentaciju i neposrednim obilaskom terena, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Dodaje se da je neposrednim obilaskom terena utvrđeno da se na lokalitetima koji su obuhvaćeni pomenutim Rešenjima nadležnog organa, trenutno ne izvode građevinski radovi, već je izvodač CRBC Serbia preduzeo aktivnosti na obeležavanju gradilišta, postavljanjem gradilišnih tabli, kao i ogradivanjem mesta budućeg gradilišta, a u skladu sa odredbama Zakona o planiranju i izgradnji.

Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović

 

Pored toga, utvrđeno je da se na lokalitetu na KO Novi Sad II, na teritoriji grada Novog Sada sprovode aktivnosti na pronalaženju i uklanjanju eksplozivnih naprava, za koje nije neophodno pribavljanje odobrenja Ministarstva građevinarstva jer nije reč o građevinskim radovima, već se navedeno sprovodi u cilju zaštite bezbednosti ljudi, okoline i životne sredine, a pod nadzorom Centra za razminiranje Republike Srbije.

"Napominjemo da je gradilišna tabla koja je postavljena na gradilište na Šodrošu oštećena te da trenutno nije u skladu sa važećim podzakonskim aktom kojim je propisan oblik i sadržina gradilišne table. Republička građevinska inspekcija će naložiti preduzimanje neophodnih mera kako bi se gradilišna tabla upodobila sa važećim propisima", navodi se u saopštenju.

Koridori Srbije su demantovali tvrdnje aktivista da ne poseduju dozvole za gradnju.

 

 

 

Ostavite komentar