Priče > Društvo

Dan posle nesreće kod MLADENOVCA: Oglasio se URGENTNI CENTAR, a evo kakvo je stanje POVREĐENIH

Trenutno je u Urgentnom centru na lečenju i opservaciji šest osoba, rekao je direktor Urgentnog centra (UC) u Beogradu Marko Ercegovac

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

30/05/2024 > 09:22

podeli vest:

Dan posle nesreće kod MLADENOVCA: Oglasio se URGENTNI CENTAR, a evo kakvo je stanje POVREĐENIH
Foto: Tanjug/Ministarstvo zdravlja/Aleksandar Angelovski


Od 39 povređenih u jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći kod Malog Požarevca, njih 37 je zbrinuto u Urgentnom centru, dvoje na Vojnomedicinskoj akademiji!

Trenutno je u Urgentnom centru na lečenju i opservaciji šest osoba, rekao je direktor Urgentnog centra (UC) u Beogradu Marko Ercegovac.

- Šest osoba je zahtevalo nastavak lečenja u jedinicama intenzivne nege, prvenstveno zbog njihovih povreda, primarno lica, mekih tkiva lica i glave, i imamo samo jednu ortopedsku povrdu kolena - rekao je Ercegovac.

Dodaje da je dobra vest to da su svi pacijenti stabilno. 

- Posle ovih 24 sata mi možemo da kažemo da su stabilno nema pogoršanja, to nisu teške, životno ugrožavajuće povrede. Neki od njih će biti zadžrani još 24 ili 48 sati, prvenstveno zbog njihovih povreda koje su ORL ili maksilofacijalni hirurzi i ortopedi indikovali za opservaciju i eventualno možda hiruršku intervenciju - rekao je Ercegovac i dodao da se iskreno nada da do toga neće doći i ako stanje povređenih ostane kako jeste, da će u narednih 24 do 48 sati biti pušteni na kućno lečenje.

 

Ostavite komentar