Priče > Društvo

Perović o dva majska masakra: Pravni akti da se PRILAGODE kako bi za TEŠKA nedela mogli da odgovaraju i MALOLETNICI

Suđenje Blažiću izmešteno u Beograd

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

24/05/2024 > 13:42

podeli vest:

Perović o dva majska masakra: Pravni akti da se PRILAGODE kako bi za TEŠKA nedela mogli da odgovaraju i MALOLETNICI
Foto: kec na jedanaest printscreen


Srbija mora da spusti starosnu granicu za odgovornost za počinjena dela jer već imamo osobe koje nisu ponoletne, a počinili su teška nedela.

Ovo je u emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1 rekao advokat Nebojša Perović, koji zastupa jednog od oštećenih u slučaju Uroša Blažića. 

- Bilo bi dobro da se nadležni dogovore i da to suđenje (Blažiću) krene i da se održava iz dana u dan, a ne da se zakazuju ročišta i da to sve traje - kazao je advokat Perović, i dodao: 

Teško je reći koji od ta dva događaja je teži, dešavanje u Ribnikaru ili dešavanje u Duboni i Malom Orašju.

Podsetimo, suđenje Urošu Blažiću zbog masovnog ubistva u selima Malo Orašje i Dubona kod Mladenovca izmešta se iz Višeg suda u Smederevu u zgradu Specijalnog suda u Beogradu iz bezbednosnih razloga.

Sud u Beogradu u kojem će se održavati ročišta masovnom ubici do sada je bio namenjen za suđenja pripadnicima ozloglašenih kriminalnih klanova, a već u junu na klupi koja je do sada bila predviđena za kriminalce poput Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Zemunski klan, Darka Šarića, sedeće jedan od najvećih masovnih ubica - Uroš Blažić, ali i njegov otac Radiša.

 

Ostavite komentar