Priče > Društvo

Desetogodišnja Jana je naše čudo od DETETA SA VIŠE OD 200 MEDALJA, evo u kojoj BORILAČKOJ veštini

Treninzi su jako iscrpljujući, ali ja ne odustajem, kaže Jana

Izvor: K1info/RINA

Autor: Milena Gačević

24/02/2024 > 12:43

podeli vest:

Desetogodišnja Jana je naše čudo od DETETA SA VIŠE OD 200 MEDALJA, evo u kojoj BORILAČKOJ veštini
Foto: RINA


Jana Pavlović iz sela Gornje Jarušice kod Kragujevca, za šest godina takmičenja pet puta se popela na svetski tron, pet puta na evropski i osam puta na balkanski presto i to sa zlatom u rukama. Za njene podvige čuo je ceo svet, a ona i dalje neumorno trenira. Međutim ovo je tek početak jedne blistave i neverovatne karijere.

- Treninzi su jako iscrpljujući, ali me treneri motivišu da nastavim i da ne odustanem. Zavolela sam karate, jer mi se svidelo kako oni rade te tehnike u ovoj veštini i to me je privuklo. Iako idem u školu, uspevam da izdržim ovaj tempo i ne želim da odustanem - kazala je Jana za agenciju RINA.

 

Ona iako mlada, sa ponosom nosi crni pojas oko struka osvojen sa sedam godina, a iz svoje osnovne škole gde pohađa treći razred donosi isključivo petice.

- Do sada sam osvojila jedanaest pehara i preko 240 medalja u raznim takmičenjima. Prvu i najdražu zlatnu medalju sam osvojila u Kruševcu gde je ujedno bilo i moje prvo takmičenje, takođe draga mi je i medalja sa Svetskog prvenstva u Makedoniji - kaže mala šampionka.

Međutim, za hrabru Janu sada predstoji jedan veliki izazov, a to je Svetsko prvenstvo u Japanu, za šta se ova mlada Kragujevčanka uveliko sprema.

- Iza nje je veliko odricanje, oprobala se u raznim sportovima, ali je karate njena ljubav na prvi pogled i tu je dala najbolje rezultate. Ono što je najzanimljivije je što niko nije hteo da je primi pre šeste godine na upis u karate, smatrajući da tek sa šest godina mogu da razumeju pravila, KK Kragujevac je prepoznao njene kvalitete i upisao je sa četiri i po godine, što se kasnije pokazalo kao ispravno - pričaju Janini roditelji.

Foto: RINA

 

A klub koji je ovu šampionku oberučke prihvatio je Karate Klub Kragujevac, koji je do sada iznedrio mnoge takmičare koji su postali ozboljni borci na svetskom nivou.

- Klub postoji od 1995. godine, gde je prošlo bezbroj učenika i polaznika. Za svo ovo vreme klub nastoji da svo stečeno znanje usmeri na na mladež, da ih usmerimo na sport i da se ta deca razvijaju u pravom smeru. Sport je jedini način života koji mladi bi trebalo da praktikuju, naročito karate jer je to veština koja vas sprema za život - ističu Janini treneri Pavelina i Dušan.
 

Ostavite komentar