Priče > Društvo

NEĆE BITI poskupljenja STRUJE, tvrdi premijerka Ana Brnabić

Nedavno održani Evroprajd pokazao je da je Srbija ozbiljna država koja poštuje sve svoje građane, izjavila je Brnabić

Izvor: K1info/Tanjug

21/09/2022 > 10:53

podeli vest:

NEĆE BITI poskupljenja STRUJE, tvrdi premijerka Ana Brnabić
Foto: Freepik.com


Cena struje u Srbiji neće se menjati, niti će električna energija za privredu poskupeti na 120 evra po megavat satu, izričita je premijerka Ana Brnabić!

Kako je istakla, trenutno cena struje za građane je 70, a za privredu 95 evra. To je, rekla je ona, najniža cena u Evropi i da će tako ostati.

- Informacija da će struja poskupeti 120 evra po megavat satu je brutalna laž koja je plasirana da bi destabilizovala Srbiju. Cena struje na tržištu varira od 350 evra do preko 600 evra po megavat satu. Država takvu cenu subvencioniše, kako bi privreda bila konkurentnija. Trenutno imamo više od 150.000 tona mazuta, poručeno je još 30.000 tona, kako bismo bili u potpunosti sigurni da će ga biti dovoljno. Demantujem i informacije da u Beogradu ima mazuta u rezervi za još tri dana. To su laži i to možete da proverite pozivom nekog od nadležnih organa - rekla je Brnabić.

Prema njenim rečima, nedavno održani Evroprajd pokazao je da je Srbija ozbiljna država koja poštuje sve svoje građane, Ustav i zakone.

Kako je istakla, ispunjeno je sve ono što su predstavnici vlasti pričali građanima.

- Svi koji su provocirali će odgovarati, kao i oni što su pokušali da probiju kordon policije i dođu do učesnika drugog događaja, kako bi se sa njima obračunavali - rekla je Brnabić na TV Pink.

Foto: Tanjug/Tanja Radovanovic

 

Ona je poručila da je ohrabrujuće što su učesnici Prajda osudili sve te provokacije.

- To je mislim nešto što se prvi put desilo i to me ohrabruje, jer iz čitave ove debate čini mi se da je izašlo da ipak pristojni ljudi mogu da se razlikuju u svojim stavovima. Svako ima pravo da šeta, ali neke stvari su nedopustive i nisu promocija ljudskih prava i kao takve moraju da se osude i sankcionišu - istakla je premijerka.

Brnabić je napomenula da sve više treba da pričamo o pristojnoj i normalnoj Srbiji i da je prošla subota za državu bila izuzetno zahtevna.

- Pojedini su pokušali da "ućare neki politički poen" i da napadnu državu, jer je neko išao od Ustavnog suda do Tašmajdana na koncert. Oni koji su bili vlast nisu mogli, ni hteli, ni želeli da obezbede jednaka prava za sve, ali su se, kada smo mi obezbedili, prvi nacrtali tamo i slikali se i govorili jednaka prava za sve. Sve je u redu, ali što to vi niste uradili kada ste bili na vlasti - rekla je Brnabić.

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

 

Premijerka je demantovala da je država, prema tvrdnjama Dveri, izdvojila 40 miliona evra za Evroprajd.

- Država nije izdvojila nijedan jedini dinar, ne znam zašto su to pričali, bilo je određenih stranih sponzora, ali mislim da tu para nema. Nemam nijednu ružnu reč za organizatore, koji su dali sve od sebe da se nađe kopromis - rekla je ona.

Brnabić je poručila i da se više ne može iznenaditi ničim što opozicija kaže ili uradi, te da su oni "prvi dan nakon izbora pokazali da nikakvih ključnih suštinskih razlika među njima nema".

- Njima je jedina politika ''Ua Vučić''. Mi smo na sednici u Skupštini videli da su jedino protiv politike Aleksandra Vučića, ali svima njima Vučić je vrhovni autoritet i tako treba da bude - rekla je Brnabić.

 

 

 

Ostavite komentar