Priče > Društvo

Evo šta je radnicima SAČUVALO ŽIVOTE u vojnoj fabrici "Milan Blagojević"

Povređeni su zbrinuti u čačanskoj bolnici i niko nije životno ugrožen

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Mina Duduković

07/02/2024 > 16:39

podeli vest:

Evo šta je radnicima SAČUVALO ŽIVOTE u vojnoj fabrici "Milan Blagojević"
Foto: RINA


U vojnoj fabrici "Milan Blagojević - namenska - AD" u Lučanima jutros se dogodio požar tokom kojeg je u proizvodnom pogonu za gnječenje baruta povređeno šest radnika.

Svi oni su zbrinuti u čačanskoj bolnici i niko nije životno ugrožen.

- Na snimku nadzornih kamera jasno se vidi da nije bilo povrede propisa koji se odnose na rad bezbednost na radu, kako od strane zaposlenih, tako ni od strane preduizeća. Radi se o tehnološkom požaru koji se može desiti i predviđen je u toku tehnološkog postupka ovakve opasne proizvodnje. Svi radnici prošli su obuku iz protivpožarne zaštite i odgovorno se odnosili prema propisima rada na radnom mestu, to se na snimku jasno vidi. A u prevodu znači da su svi u trenutku požara na sebi imali kompletnu propisanu opremu, što je sigurno doprinelo da su prošli sa lakšim povredama - kazala je Milka Jovanović Božić, PR vojne fabrike u Lučanima.

Ona dodaje da je odmah nakon izbijanja požara aktiviran protivpožarni sistem zahvaljujući čemu je vatra brzo lokalizovana. - U Urgentno-prijemnu službu čačanske bolnice je primljeno šest osoba iz požara u Lučanima. Svi pacijenti su primljeni u stabilnom stanju.

Dva pacijenta sa opekotinama glave i ekstremiteta su primljeni na odeljenje intenzivne nege zbog lokalizovanja povreda. Oni se prate, dok su četiri pacijenta primljena na odeljenje hirurgije, takođe zbog o

Ostavite komentar