Priče > Društvo

Još nije završena OBDUKCIJA BEBE iz SREMSKE MITROVICE! Grujičić otkrila šta se sada ČEKA

Ministarka zdravlja je naglasila da zaključak o uzroku smrti donose ili sudski medicinari, ili sudsko medicinski odbori

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Mina Duduković

24/01/2024 > 09:39

podeli vest:

Još nije završena OBDUKCIJA BEBE  iz SREMSKE MITROVICE! Grujičić otkrila šta se sada ČEKA
Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ


Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je danas da još uvek nije završen obdukcioni nalaz bebe koja je preminula nakon rođenja u bolnici u Sremskoj Mitrovici i naglasila da je istražni postupak u toku i da treba sačekati da se utvrdi šta se zaista dogodilo.

Grujičić je za TV Hepi prokomentarisala navode u pojedinim medijima da je završen obdukcioni nalaz bebe preminule 12. januara, a po kome je smrt navodno nastupila usled nasilnog porođaja, navodeći da obdukcioni nalaz nije gotov, već je reč o informaciji iz otpusne liste sa Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu. 

- Kolege su vrlo korektno prvi deo liste napisali, šta se desilo sa detetom, kako je dete primljeno, šta su oni uradili, koje su sve mere preduzeli i to je zaista korektno. I njihova otpustna lista je trebala da se završi time da je zahtevana sudska, odnosno bilo kakva obdukcija. Međutim, oni su dali sebi za pravo da tumače razlog smrti - rekla je Grujičić.

Grujičić je naglasila da zaključak o uzroku smrti donose ili sudski medicinari, ili sudsko medicinski odbori i da treba sačekati da rezultate tih nalaza i ne donositi preuranjene zaključke.

Dodala je da pri svakoj intervenciji postoji mogućnost komplikacija, ali da takođe postoji dozvoljeni procenat komplikacija i da ponašanje lekara i sestara dobrim delom zavisi od domaćeg vaspitanja i rukovodećeg kadra koji treba da reaguje na zamerke pacijenata. 

 

Ostavite komentar