Priče > Društvo

NAPETO U BEOGRADU: Učesnici Evroprajda u ŠETNJI, incidenti na Autokomandi

Huligani su bacali baklje na policiju. Pripadnici Žandarmerije rekli su novinarima da neće dozvoliti šetnju

Autor: K1info/Euronews

17/09/2022 > 17:42

podeli vest:

NAPETO U BEOGRADU: Učesnici Evroprajda u ŠETNJI, incidenti na Autokomandi
Foto: Tanjug/Zoran Žestić


Učesnici šetnje u okviru Evroprajda okupili su se ispred Ustavnog suda, odakle su krenuli ka parku Tašmajdan, gde će, po završetku šetnje, biti održan koncert.

Na delu ulice između Takovske i Resavske postavljene su barikade i učesnici Prajda nalaze se između njih.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

U svim okolnim ulicama nalaze se jaki kordoni policije koji sprečavaju protivnike Evroprajda da se približe učesnicima parade.

Pripadnici Žandarmerije rekli su novinarima da neće dozvoliti šetnju učesnika Evroprajda već da će samo obezbeđivati skup ispred Ustavnog suda gde su se oni okupili.

Jake policijske snage snimljene su kako se velikom brzinom premeštaju iz pravca Slavije ka Autokomandi. Reporter Euronews Srbija javlja da je veliki broj pripadnika policije, kao i policijskih vozila, primećen u tom delu grada i da je situacija napeta. Prema prvim informacijama, huligani su bacali baklje na policiju.

Jake policijske snage uspele su danas da potisnu protivnike Evroprajda ka Autokomandi, a pre toga dogodio se incident između njih i policije, javili su mediji sa terena.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Protivnici parade krenuli su od Slavije ka Hramu Svetog Save, kada su se pojavile jake policijske snage u oko 30 vozila.

Više desetina policajaca je pojurilo za njima, ali sukoba nije bilo. Jedno policijsko vozilo je oštećeno.  Huligani gađali policiju bakljama i topovskim udarima.

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar