Priče > Društvo

Ponosni smo na pripadnike MUP-a: Stopa kriminala niža za skoro 18% u odnosu na 2022. godinu

Mi smo odgovorni i za one koji su blokirali centar prestonice...a želimo i da turisti koji dolaze ne trpe zbog zastoja, kazao je Gašić

Autor: K1info/Informer TV

31/12/2023 > 17:18

podeli vest:

Ponosni smo na pripadnike MUP-a: Stopa kriminala niža za skoro 18% u odnosu na 2022. godinu
Foto: TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ NIKOLA MLADENOVIĆ/bs


Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, sumirajući godinu koja je za nama, istakao je danas da je ponosan na sve pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova, zahvaljujući kojima je stopa kriminala ove godine, u odnosu na 2022, niža za gotovo 18 odsto. 

- Srbija može da se ponosi policijom, koja stoji rame uz rame sa svim evropskim i svetskim policijama po svemu. Najbitniji su naši ljudi, koji su vredni, profesionalni, koji su naš najveći i najbolji resurs - kazao je Gašić za televiziju Informer.

Istakao je da u Srbiji više ne postoje ozbiljnije organizovane kriminalne grupe, da će kriminal uvek biti prisutan, ali da policija aktivno radi kako bi ga smanjila i sklonila sa ulice. 

Kao primer dobrog rada, ministar je naveo Beograd, koji ima deset noći bez kriminalnih aktivnosti, bez ijednog ukradenog automobila, kao i konstantne akcije Žandarmerije na suzbijanju iregularnih migracija. 

Ministar Gašić je ukazao da je decembar obeležio povećan broj stradalih u saobraćaju i pored toga što policija preduzima niz mera kako bi se to sprečilo.

- Ne može policija biti odgovorna za ljude koji detetu od 11 godina daju da vozi na autoputu 130 kilometara na sat. Nije normalno da dete od 12-13 godina vodite u streljanu, umesto na plivanje, košarku, fudbal. Da uđete u suprotan smer na autoputu da bi se dokazivali. Igrate se sa tuđim životima - poručio je Gašić. 

Prema njegovim rečima, posao njega kao ministra je da policiji, uz pomoć predsednika i Vlade, obezbedi najbolje uslove za rad. 
Govoreći o kapitalnim investicijama, ministar je precizirao da je izgrađeno dosta novih i da je renovirano mnogo postojećih policijskih i vatrogasnih stanica i da su samo vatrogasno-spasilačke jedinice bogatije za više od 30 novih objekata.

Govoreći o nedavno održanim izborima, ministar Gašić je istakao da su građani na izborima cenili i merili ono šta je ko i koliko uradio, ko se koliko borio za njih, ko se koliko bori da sačuva suverenitet, teritorijalni integritet i prosperitet ove zemlje.  

- Naš rezultat su 480 kilometara autoputeva, infrastrukturni projekti, veće plate - kazao je ministar.

Osvrnuvši se na proteste i blokade saobraćajnica, ministar je naveo da je za sve vreme svog mandata primenjivao ideju vrha državne politike, a to je pokazivanje izuzetne trpeljivosti u ovakvim situacijama, kao i odgovornosti za bezbednost svih učesnika.  

- Mi smo odgovorni i za sve one koji su juče u Birčaninovoj i Kneza Miloša blokirali ulice, jer ne znamo da li neko može da načini nešto što bi moglo njima da naškodi. Najbitnije nam je da građani Beograda, da gosti, putnici koji tranzitiraju kroz Beograd, nemaju problema i zastoje - rekao je Gašić.

Ministar je svim građanima Republike Srbije čestitao Novu godinu i poželeo im da 2024. bude godina bez teških događaja, godina zdravlja, porodične sreće, profesionalnog napretka i napretka Srbije na svakom polju.

 

 

Ostavite komentar