Priče > Društvo

Nisu mi dali da ga POLJUBIM dok je još topao! Potresno SVEDOČENJE majke UBIJENOG ANDRIJE u "Ribnikaru"

Posle iskaza u kakvoj su idili živeli, punoj ljubavi, Suzana se osvrnula na dan, kada je sve nestalo

Izvor: K1info/informer.rs

28/12/2023 > 19:26

podeli vest:

Nisu mi dali da ga POLJUBIM dok je još topao! Potresno SVEDOČENJE majke UBIJENOG ANDRIJE u "Ribnikaru"
Foto: sajt andrijacikic.com


Na suđenju Kosti K. i njegovim roditeljima Miljani i Vladimiru kao i školi " Vladislav Ribnikar" u kojoj se desio zločin danas su svedočili roditelji tri ubijena deteta.

Majka ubijenog Andrije Čikić, Suzana Stanković Čikić, iznela je svoj iskaz pred sudom. 

Suzana je počela od odnosa u porodici, i objasnila kako su oni provodili dane ispunjene ljubavlju. 

- Adrija je bio naše sve, naša jedina radost. Naš život uz njega imao smisla, a sada... Sada smo sami u tišini. Živeli smo u domu punom ljubavi, sve se dešavalo u dnevnom boravku, imao je razna interesovanja - rekla je majka i dodala:

- Mnogo je voleo muziku, svirao je klavir, neretko uveče samo za mene, bio je dečak pun ljubavi a onda je došao 3. Maj.

Posle iskaza u kakvoj su idili živeli, punoj ljubavi, Suzana se osvrnula na dan, kada je sve nestalo.

Foto: Youtube PrintScreen/K1 Televizija

 

- Otišli smo do škole muž i ja, ostavili Andriju, pozdravili se i nastavili na svoje poslove. Jedan detalj je bitan, rekao mi je da ga probudim ujutru, jer ne sme da kasni na istoriju. To mu je ostalo urezano, jer znam da nikada nije imao problem sa istorijom. Kada sam stigla na posao, zvao me je muž da me pita da li znam šta se desilo! Pokušala sam da zovem sve ljude, a onda sam skinula mantil i rekla sestru iz ordinacije gde radim da moram da idem. Tada je počela naša agonija - rekla je ona.

Andrija joj se nije javljao.

- Kada sam čula šta se desilo, mislila sam prvo da se desilo nešto ispred škole. Andrija mi se nije javljao, počela je da me hvata panika. Saznala sam potom kako je Andrija pogođen u nogu, to su mi rekli u Urgentnom, i da nije životno ugrožen ali i kako imaju dečaka koji se isto zove, pokazali su mi odeću tog deteta, ali to nije bila odeća mog deteta - rekla je ona.

Posle potrage po bolnicama, shvatili su da je jedina adresa MUP Vračar.

- Otišli smo muž i ja u MUP, tamo su nas pozvali da dođemo na drugi sprat i saopšteno nam je ono najgore. Samo sam šetala, od zida do zid, ništa nisam znala, nikoga nisam prepoznavala - rekla je kroz suze majka.

Sve vreme je živela kao u snu, a onda se suočila sa realnošću onog dana kada je došla sahrana u poslednji pozdrav sa sinom jedinicem.

Foto: Youtube PrintScreen/K1 Televizija

 

- Planirala sam njegov život, fotografije od rođenja da mu podarim kao svadbeni poklon, a onda sam se našla na groblju gde mu biram večnu kuću. Bila sam na Novom groblju, kada sam videla mesto rekla sam "pa ovo je kao groblje", a onda sam otišla na Lešće koje je izgledalo kao park, pa kad već moram da biram večnu kuću sinu, biram ovu koja liči na park. Sahranili smo ga u koncertnom odelu i cipelama, bila mu je mokra kosa, tražila sam fen da je osušim a oni su mi rekli da su ga kupali. Kada se setim tog dana, nisu mi dali da ga vidim i poljubim dok je još bio topao - rekla je ona.

Prvo izjašnjavanje Koste K. proteklo je, kažu roditelji, sa još većom tugom. 

- Pitala sam ga da li zna da mi je ubio sina? Rekao je da zna, majka njegova ali i on nisu imali nijednu facijalnu ekspresiju, bili su totalno mirni kao da se ništa nije desilo - rekla je ona.

Policijski izveštaj su savetovali roditeljima da ne gledaju, ali su morali kako kažu, da znaju kako mi je dete nastradalo.

- Fotografije sa lica mesta su jezive, Andrija je primio dva metka, jedan u nogu drugi u ruku koji je prošao kroz grudni koš i razorio srce. Jedan metak je ostao u jakni, njega je izbegao, a Kosta je ciljao svima u glavu i srce. Na toj fotografiju su sva tela, a kada smo išli na sudsku medicinu da prepoznavanje tela, pokazali su mi ga na ekranu, u crnoj kesi...  To je slika koju nikada neću zaboraviti - zaključila je ona grcajuči u suzama.

Tužbu u ovom sporu za naknadu štete podnelo je ukupno 27 članova porodica žrtava masakra, a tuženi su maloletni ubica Kosta K. i njegovi majka i otac.

Foto: Tanjug/STR

 

Reč je o parničnom postupku kojim se traži naknada nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha.

Ovom tužbom je zatražena i novčana renta, odnosno, buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđenja pa dok za to traju uslovi.

Ostavite komentar