Vesti > Srbija

Održano FINALE MEMORIJALNOG TAKMIČENJA „Andrija Čikić": Majka UBIJENOG DEČAKA poslala EMOTIVNU PORUKU

Andrija će živeti kroz ovo takmičenje, kroz podršku svih nas, rekla je ona

Izvor: K1info

14/11/2023 > 20:11

podeli vest:

Održano FINALE MEMORIJALNOG TAKMIČENJA „Andrija Čikić": Majka UBIJENOG DEČAKA poslala EMOTIVNU PORUKU
Foto: sajt andrijacikic.com


„Postoji dan kada utihne i zastane baš sve, kada ni hiljade zvezda ne mogu nadjačati sjaj i toplinu jednog beskrajnog talenta, niti lepotu bezgrešnog dečjeg osmeha, samo za taj dan...”

Ovim rečima najavljeno je finale prvog memorijalnog takmičenja za mlade kompozitore „Andrija Čikić”, koje se održava večeras u Zadužbini Ilije M. Kolarca.

Najpre je od 19 sati u Muzičkoj galeriji otvorena izložba Andrijinih umetničkih fotografija, a potom u 20 sati počeo je koncert finalista u Velikoj dvorani.

Memorijalno takmičenje podeljeno je u dve kategorije. U prvoj, za uzrast od 10 do 14 godina, finalisti su David Božić, Marko Živković i Pavle Tadić. Počasne nagrade pripašće Bogdanu Andriću, Jovanu Jovanoviću i Andreju Stojanoviću, dok će specijalna nagrada biti dodeljena Pavlu Đoroviću. Finalisti u kategoriji od 14 do 18 godina su Josip Gorjanac, Mia Janković i Mia Lehki. Počasne nagrade su za Saru Janevsku, Lanu Pricu i Peđu Hočevara, dok je specijalna nagrada pripala Lavu Vozliću.

Andrijina majka je odgovorila na pitanje koliko joj znači što je 53.000 ljudi potpisalo peticiju da se takmičenje održi.

- Beskrajno mnogo, Andrija će živeti kroz ovo takmičenje, kroz podršku svih nas, a meni će biti drago da podržim sve te mlade ljude. U njihovom uspehu ću uvek videti Andrijin život i uspeh - rekla je ona.

Ostavite komentar