Priče > Društvo

Manite se "ćorava posla" - PAPRENE SU KAZNE za nelegalnu prodaju PETARDI

Počele su kontrole na prodajnim mestima

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Kristina Jokić

07/12/2023 > 11:45

podeli vest:

Manite se "ćorava posla" - PAPRENE SU KAZNE za nelegalnu prodaju PETARDI
Foto: Pixabay.com


Iako je, u odnosu na ranije godine, manji broj prodajnih mesta nelegalne prodaje pirotehničkih sredstava, i ovog decembra počele su kontrole. Kazne za nelegalnu prodaju pirotehničkih sredstava su veoma visoke, a kreću se od 50.000 do 100.000 dinara.

- Kao i svake godine, mi početkom decembra meseca kada se očekuje intenzivna kupovina i upotreba pirotehničkih sredstava pred predstojeće praznike, vršimo kontrolu svih mesta gde smo u ranijem periodu, ili na osnovu dojava građana, dobili informacije da može doći do nelegalne trgovine pirotehničkih sredstava - rekao je pomoćnik načelnika Uprave za preventivnu zaštitu Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije, Rade Milošević, za Tanjug.

Foto: Pexels.com

 

Milošević je napomenuo da je zadnjih godina procenat nelegalne trgovine pirotehničkim sredstvima smanjen, s obzirom na to da su kazne i kontrole rigoroznije nego u prethodnom periodu.

Prema njegovim rečima, najčešće nelegalno prodavana pirotehnička sredstva jesu petarde, baš zbog njihovih manjih gabarita, pa se lakše sklone ukoliko dođe kontrola.

 

Ostavite komentar