Priče > Društvo

MUP i Univerzitet potpisali sporazum o saradnji u VANREDNIM situacijama: Potrebni su nam STRUČNJACI

Ministar je istakao da pripadnike Sektora za vanredne situacije odlikuju profesionalizam i visoka obučenost koje pokazuju i van zemlje

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Milena Gačević

01/12/2023 > 17:47

podeli vest:

MUP i Univerzitet potpisali sporazum o saradnji u VANREDNIM situacijama: Potrebni su nam STRUČNJACI
Foto: Tanjug/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ nr.


Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić potpisao je danas sa rektorom Univerziteta u Beogradu Vladanom Đokićem Sporazum o naučnoj, stručnoj i obrazovnoj saradnji u oblasti upravljanja vanrednim situacijama i rizicima od katastrofa.

On je, tom prilikom, istakao da je cilj buduće saradnje zajednički rad na jačanju kapaciteta za pružanje adekvatnog odgovora na savremene izazove, rizike i pretnje u oblasti vanrednih situacija, saopštio je MUP.

- Potpisivanje ovog sporazuma vidim iz perspektive jednog šireg odnosa koji ćemo graditi u budućnosti, jer ono što Srbiji nedostaje jesu kadrovi, jeste borba da naša deca koja diplomiraju na našim fakultetima, magistriraju, doktoriraju, ne odlaze iz naše lepe Srbije - naglasio je ministar Gašić.

Ministar je istakao da pripadnike Sektora za vanredne situacije odlikuju profesionalizam i visoka obučenost koje pokazuju ne samo prilikom intervencija u Srbiji, već i u inostranstvu, zbog čega Ministarstvo unutrašnjih poslova u kontinuitetu ulaže u njihovu opremu i bolje uslove rada.

- Ove godine smo rekonstruisali i izgradili više od 20 objekata za Sektor za vanredne situacije i nabavili im nova vatrogasna vozila -  rekao je ministar Gašić.

Rektor Đokić rekao je da će ovaj sporazum omogućiti da akademska zajednica i MUP, svojim teorijskim i praktičnim znanjem, udruženim snagama doprinesu ublažavanju i smanjenju posledica vanrednih situacija za svakog pojedinca i društvo u celini. 

Đokić je izrazio nadu da će ovo biti dugoročan projekat, kao i da će dati veliki i značajan doprinos našem društvu, navodi se u saopštenju.

 

Ostavite komentar