Priče > Društvo

JEZIVO VRŠNJAČKO NASILJE u beogradskoj školi: Šutnuo je u glavu i POLOMIO NOS, a potom pretio razredu da će ih pobiti

Sara bi uskoro trebala da se vrati u školu, ali se boji, jer dečak koji joj je naneo teške telesne povrede još ide u njen razred

Izvor: K1info

Autor: Katarina Milanović

21/11/2023 > 11:58

podeli vest:

JEZIVO VRŠNJAČKO NASILJE u beogradskoj školi: Šutnuo je u glavu i POLOMIO NOS, a potom pretio razredu da će ih pobiti
Foto: Privatna arhiva


Moju ćerku je školski drug šutnuo u glavu tako jako da joj je polomio nos. Samo dan nakon toga, pretio je razredu da „ima spisak“ i da će sve da ih pobije, ispričala je za K1info Milica Savatić čija je ćerka Sara doživela jezivo vršnjačko nasilje.

Sara ide u 7. razred novobeogradske osnovne škole „Jovan Dučić“ i nakon operacije i oporavka, prema lekarskoj proceni, spremna je da se vrati u školsku klupu.

Ali, njena majka se toga boji. Razlog je taj što dečak koji joj je naneo teške telesne povrede još uvek dolazi na nastavu i, prema saznanjima njene mame, još nije kažnjen za to što je učinio.

Milica za naš portal kaže da joj uopšte nije prijatno da njena ćerka i dečak koji je toliko povredio sede zajedno, u istoj učionici.

- To se dogodilo 2. novembra, nakon škole. Dečak je šutnuo u glavu, a ona je od siline udarca pala na zemlju. Krenula je da teče krv. Tu je bilo još dece koja su joj odmah pomogla, a zatim su pozvali nas. Odmah smo je odveli u Tiršovu, koja je, po službenoj dužnosti, obavestila policiju – započela je Milica priču.

Kako kaže, nakon pregleda neurologa i radioloških nalaza ustanovljeno je da Sara ima prelom kostiju nosa.

- Moje dete danima nije moglo ni da jede ni da pije, a ni da diše kako treba. Kada je puštena na kućno lečenje, dane je većinom prespavala. Ona se i dalje oporavlja, a lekar je na poslednjoj kontroli rekao da već ove nedelje može da se vrati u školu – ispričala nam je Milica.

Međutim, Milica se jako boji da svoje dete ponovo pošalje u školu.

- Samo dan nakon što je Sari naneo teške telesne povrede, ovaj dečak je još jednu devojčicu udario pesnicom u glavu. Već sutradan je dečaku iz njihovog razreda pretio da će da ga prebije – priča Milica za K1info.

Zatim je, kako kaže, izgovorio nešto što roditeljima u Srbiji ledi krv u žilama.

- Jednoj devojčici je rekao „Ti si sledeća“, a, kako sam čula od drugih roditelja, pretio je odeljenju da ima spisak i oružje kući i da će sve da ih pobije. Ovaj dečak je nama roditeljima još odranije poznat, maltretira decu još od drugog razreda. Jednom dečaku je ranije pesnicom „zatvorio“ oko, devojčicu ošamario... Mi, roditelji, smo non-stop na vezi i svi smo jako uplašeni. Pogotovo nakon ovih poslednjih pretnji – napominje Milica i dodaje:

- Plašim se da je pošaljem u školu, a boje se i roditelji druge dece. Nikome nije svejedno. Dečak očigledno ima neki problem i tome se mora stati na put!

Na pitanje da li je škola na neki način kaznila dečaka, Milica odgovara.

- Ne znam, jedino što znam je da on još uvek ide u školu.  Rečeno mi je da će njegovi roditelji biti pozvani na sastanak, ali da li je do toga došlo ja ne zna. Čak sam u petak razgovarala sa njihovim razrednim starešinom, ali dobila sam samo neprecizne i nejasne informacije -  kaže Milica i dodaje:

- Sara želi da se vrati u školu, ali ja ne mogu da se otmem utisku da jednom od njih dvoje tamo nije mesto. Nije mi prijatno da sede u istoj učionici, jer ne znam šta može da se desi.

Slučaj prijavljen policiji

Po službenoj dužnosti, obaveštena je i policija, a Sarini roditelji već su dali izjavu.

- On nema 14. godina tako da on ne može da odgovara za to što je uradio. Ali se nadam da će se bar neke mere sprovesti u delo, jer je moja ćerka, ipak, pretrpela teške telesne povrede – završava Milica.

Ostavite komentar