Vesti > Hronika

IŽIVLJAVANJE u DOMU POLJOPRIVREDNE ŠKOLE U FUTOGU: 20 starijih učenika prebilo prvaka?

Nasilnici su dečaku slomili i ruku, a iz sobe je izašao otečen i modar.

Izvor: K1info/kurir.rs

28/09/2023 > 17:31

podeli vest:

IŽIVLJAVANJE u DOMU POLJOPRIVREDNE ŠKOLE U FUTOGU: 20 starijih učenika prebilo prvaka?
Foto: Freepik.com


Grupa od 20 učenika druge i treće godine Poljoprivredne škole s domom učenika u Futogu prebila je učenika prve godine u jednoj od soba, saznaje Kurir.

Nasilnici su, kako prenose mediji, dečaku slomili i ruku, a iz sobe je izašao otečen i modar.

- Muški dom je u sklopu dvorišta škole, dok je ženski prekoputa. Incident se desio u jednoj od soba. Stariji učenici već neko vreme maltretiraju mlađe đake, a taj dečko koji je prebijen je želeo da se obrati nekome za pomoć, oni su to saznali i navodno je to razlog tog prebijanja - kaže izvor Kurira.

Dodaje da su o svemu obavešteni Hitna pomoć i policija, kao i da je tokom celog jučerašnjeg dana policija bila u školi.

- Taj dečak je prijavio samo dvojicu učenika, nije prijavio ostale i sada policija ispituje sve okolnosti događaja. Generalno se nasilje dešava stalno u ovoj školi, ali se ono zataškava. Prebijeni učenik je bio i u bolnici, nakon čega je bio s policijom u školi. Pre nekoliko dana su četiri učenika treće godine uvela nekoliko prvaka u sobu i terala ih da skinu majice i da sisaju jedni drugima grudi, uz pretnju da će ih tući ukoliko to ne budu učinili - tvrdi sagovornik Kurira. 

Foto: ATA Images

 

Direktor Dušan Gagić, rekao je za Kurir da je zauzet i da ima stranku, ali je izjavu dala pomoćnica direktora Biljana Milovanović, koja je kratko rekla: 

- Prijavljeno nam je, ali nemamo još uvek podatke, ne mogu da dajem izjave - navela je ona.

Na pitanje Kurira, da li je zaista njih 20 tuklo jedno dete, ona je rekla:.

- To što vi radite je bezobrazluk. Ne možete dobiti izjavu preko telefona - rekla je novinarima i prekinula vezu.

Zabranjen ulaz LGBT osobama?

Kako saznaje Kurir, učenici ove škole žale se i na diskriminaciju.

- Pored svega što se dešava, u ženskom delu domu nekoliko devojaka je na vrata sobe stavilo natpis da je zabranjen ulazak pripadnicima LGBT populacije. Navodno su to vaspitačice odobrile i niko nije reagovao na taj znak - kaže izvor Kurira.

Pitanja su, kako pišu, poslali i MUP, ali do sada nisu dobili odgovor. Međutim, pišu da su uspeli od izvora iz policije da saznaju da se slučaj intenzivno istražuje.

- To je bilo preksinoć oko dva sata. Nemamo još uvek definitivan stepen povreda, a proverava se informacija koliko đaka je zaista učestvovalo u tuči.

Ni od Ministarstva prosvete još nisu dobili odgovor.

Ostavite komentar