Priče > Društvo

Ređaju se ČESTITKE ZVANIČNIKA za 80. rođendan Tanjuga: Vi ste ime kome NAROD VERUJE

Brnabić, Kisić, Dačić, Šapić, Dodik poželeli su još mnogo uspeha u budućem radu, kao nastavak profesionalnog rada i objektivnog informisanja

Izvor: K1info/Tanjug

05/11/2023 > 17:30

podeli vest:

Ređaju se ČESTITKE ZVANIČNIKA za 80. rođendan Tanjuga: Vi ste ime kome NAROD VERUJE
Foto: Tanjug


Premijerka Srbije Ana Brnabić čestitala je danas Tanjugu jubilej, 80 godina postojanja agencije. Tom prilikom je podsetila na dugu tradiciju Tanjuga i istakla je značaj jubileja za Srbiju.

- Želim da vam čestitam 80. rođendan, 80 godina postojanja. Značajan jubilej, izuzetno važan i za našu zemlju. Mnogo tradicije, mnogo znanja i želim vam najmanje još 80 godina - rekla je ona.

Dodala je da je pravovremeno, tačno, istinito i objektivno izveštavanje Tanjuga od neprocenjive važnosti za Srbiju i u političkom i ekonomskom smislu.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović/bg

 

- Želim da vam se zahvalim na tome kako radite i na vašoj borbi. Svakako kao političaru, ne sviđaju mi se sve stvari, ali to i treba tako da bude. Ne treba sve meni da se svidi, ali mediji treba da budu što objektivniji - rekla je ona.

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić, ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić, prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i mnogi drugi čestitali su jubilej Novinskoj agenciji Tanjug - 80 godina postojanja.

Aleksandar Šapić

- Tanjug je ime kome se veruje. Profesionalno i objektivno izveštavanje ključni je stub novinarstva i zato verujem njihovom izveštavanju. Mislim i da veliki deo građana, kao i ja, ima poverenje u njihovu reč. Novinska agencija 'Tanjug' 80 godina informiše domaću javnost o najznačajnim događajima u zemlji i svetu - poručio je šapić. 

On je agenciji poželeo još mnogo godina uspešnog rada.

- Mislim da je svakom građaninu naše zemlje ime ove novinske agencije sinonim za pravovremenu, tačnu i proverenu vest - rekao je Šapić.

Darija Kisić

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić čestitala je danas Tanjugu veliki jubilej, 80 godina rada i postojanja.

- Trajati osam decenija dokaz je velikog rada, zalaganja, a nadasve kvaliteta. Zaposlenima i rukovodstvu želim sve najbolje u daljem radu - navela je Kisić u čestitki. 

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

 
Ivica Dačić

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić uputio je danas čestitku novinskoj agenciji Tanjug povodom 80 godina od osnivanja i poželeo mnogo uspeha u budućem radu.

- Svim novinarima i zaposlenima u Tanjugu srdačno čestitam 80 godina od osnivanja. Želim vam još mnogo uspeha u budućem radu. Tanjug je medij sa dugom, neprekidnom tradicijom profesionalnog rada, u čiju reputaciju je na stotine novinara uložilo najbolje što može da pruži novinarska profesija. U vreme najezde dezinformacija i lažnih vesti, vaša agencija je pouzdan oslonac objektivnog informisanja i na službi javnosti da dobije brzu i tačnu informaciju - poželeo je Dačić u čestitki.

Milorad Dodik

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, povodom osam decenija postojanja i rada novinske agencije Tanjug, uputio je čestitku rukovodstvu, uredništvu, novinarima i svim zaposlenima ove novinske agencije.

- Tokom prethodnih osam decenija vašeg profesionalnog rada uspešno ste obavljali sve zadatke novinarske profesije i time značajno doprineli pravovremenom i objektivnom informisanju javnosti o događajima u Srbiji, regionu i celom svetu - poručio je Dodik.

Foto: Tanjug/Foto Srna/Borislav Zdrinja

 

Istakao je da je, kao autentičan medijski simbol Srbije, uz poštovanje svih profesionalnih standarda, Tanjug postao glavni izvor i ostalih medija i postavio postulate novinarske etike.

- U uverenju da ćete nastaviti sa profesionalnim, pravovremenim i istinitim izveštavanjem, još jednom vam čestitam jubilej i želim puno uspeha u obavljanju ove odgovorne profesije - navodi se u čestitki predsednika Republike Srpske.

Irena Vujović

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović čestitala je danas agenciji Tanjug 80. godišnjicu postojanja i uspešnog rada i poželela agenciji da nastavi objektivno da izveštava o događajima relevantnim za građane.

- Kako Tanjug javlja: Danas je 80. godišnjica rada agencije. Rukovodstvu i svim zaposlenima čestitam jubilej, uz želju da još dugo trajete na medijskoj sceni Srbije i regiona. Želim vam da nastavite vredno da radite i da objektivno i pravovremeno izveštavate sa lica mesta o događajima koji su relevantni za građane - rekla je ona.

Nikola Selaković

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković čestitao je danas Tanjugu 80. godišnjicu postojanja.

- Našoj riznici novinarstva i medijskom stubu, upućujem čestitke povodom jubileja 80. rođendana. Od trenutka osnivanja ste primer medijske kuće koja je sinonim za pravovremeno, istinito i objektivno informisanje. Vaši video zapisi i brzo prenošenje vesti čine pouzdan oslonac svim medijima i građanima kako u zemlji, tako i inostranstvu, koji žele da se informišu tačno i relevantno - naveo je Selaković u čestitki objavljenoj na njegovom Instgram profilu.

On je uredništvu i zaposlenima Tanjuga poželeo puno profesionalnih podviga i uspeha, sa posebnim akcentom da traju minimum koliko i jubilej koji danas obeležavaju.

Siniša Mali

Ministar finansija Siniša Mali čestitao je danas jubilej - 80 godina postojanja Tanjuga novinarima, urednicima,  rukovodstvu i svim zaposlenima.

Poštovani Tanjugovci, tokom osam decenija duge tradicije uvek ste bili u pravo vreme na pravom mestu, izveštavajući objektivno i profesionalno. Postavili ste standarde poštujući etičke kodekse i  stekli ste kredibilitet pouzdanog izvora informacija - rekao je on.

Istakao da veruje da će Tanjug i u godinama koje slede opravdati stečeni ugled i nastaviti sa dobrom tradicijom da odgovorno informiše građane Srbije i sveta.

Direktor BTA čestitao Tanjugu 80. rođendan

Generalni direktor bugarske agencije BTA Kiril Valčev uputio je čestitku novinskoj agenciji Tanjug povodom 80 godina postojanja.

- Želim vam puno sreće, prosperitet i uspeh u vašem prestižnom i profesionalnom radu - naveo je Valčev u čestitci upućenoj generalnoj direktorki Tanjuga Manji Grčić.

On je izrazio nadu da će Tanjug i BTA nastaviti razvoj prijateljskih odnosa na isti plodonosni način i u godinama koje dolaze.

Mihailo Jovanović

Ministar informisanja i telekomunikacija  Srbije Mihailo Jovanović čestitao je danas 80-godišnjicu osnivanja novinske agencije Tanjug.

- Novinska agencija Tanjug je u svojoj dugoj istoriji ostavila neizbrisiv trag u informisanju i postala sinonim za nepristrasno i tačno obaveštavanje građana o ključnim događajima, kako u našoj zemlji, tako i širom sveta. Neka vaša agencija i dalje bude svetionik slobodnog izražavanja i izvor pouzdanih informacija za sve građane - naveo je Jovanović u čestitki.

Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ/ b

 

On je izrazio uverenje da će i u budućnosti Tanjug ostati "pouzdan oslonac za profesionalno i objektivno novinarstvo u Srbiji".

Čestitkama se pridružila i ministarka  poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković kao i mnogi drugi strani zvaničnici.

 

Ostavite komentar