Priče > Društvo

Novinarka Tanjuga IVANA NEDIĆ dobila Grand-pri NAGRADU za reportažu "PLANTAŽE JEDNAKIH"

Istakla je da ovo najlepša priča koju je radila i navela je da joj je drago što je baš za nju dobila najveće priznanje u karijeri

Izvor: K1info/Tanjug

15/10/2023 > 16:48

podeli vest:

Novinarka Tanjuga IVANA NEDIĆ dobila Grand-pri NAGRADU za reportažu "PLANTAŽE JEDNAKIH"
Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ/ nr


Novinarka Tanjuga Ivana Nedić dobila je za svoju reportažu "Plantaže jednakih" glavnu nagradu Grand-pri 28. Internacionalnog festivala reportaže i medija - INTERFER Zlatna NIKA 2023.

- Grand-pri je nešto o čemu svaki novinar može samo da sanja, pogotovo ako je u pitanju festival INTERFER, koji važi za jedan od najboljih festivala u našoj zemlji. Ova priča može svakome da izazove suze na oči i drago mi je što su mnoge kolege koje su prišle da mi čestitaju baš rekle "izazvalo nam je velike emocije" - rekla je ona.

Dodala je da je priča stvarno predivna.

- Priča je stvarno predivna, priča je o jednakosti, o ljubavi, o tome da svi imamo naše mesto pod suncem i da to zato što neko ima neki fizički nedostatak definitnivno ne treba da bude njegova mana, nego njegova prednost i te ljude treba da upoznamo od samog starta i treba da im pokažemo da smo svi jednaki i da inkluzija nije samo reč.

Direktorka festivala Tamara Radonjić Popov istakla je da je bilo zadovoljstvo pogledati toliki broj radova.

- Veliko nam je iznanađenje što je broj radova utrostručen u odnosu na prethodnu godinu. Bilo je veliko zadovoljstvo pogledati ovoliki broj reportaža, selektovati i na kraju nagraditi. Najbolji radovi pronađu svoj put. Tu su uvek uključene emocije i vrhunski rad reportera, što svakako ova nagrađena reportaža pokazuje - rekla je ona.
 

Ostavite komentar