Priče > Društvo

Važno obaveštenje MINISTARSTVA FINANSIJA: Evo da li se stvarno umanjuju PENZIJE

Ministarstvo finansija je naglasilo da se lažne vesti plasiraju preko neproverenih, jednokratnih portala, društvenih mreža i alata za onlajn

Izvor: K1info/Tanjug

19/10/2023 > 11:28

podeli vest:

Važno obaveštenje MINISTARSTVA FINANSIJA: Evo da li se stvarno umanjuju PENZIJE
Foto: Shutterstock


Ministarstvo finansija upozorilo je građane da su se proteklih dana u javnosti pojavile lažne vesti sa lažiranim izjavama ministra finansija Siniše Malog.

Poslednja u nizu je poruka na platformi Viber koju su neki građani dobili, a u kojoj se tvrdi da penzionerima neće biti isplaćena jednokratna pomoć od 20.000 dinara i da će penzije biti umanjene, navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo finansija je naglasilo da se lažne vesti plasiraju preko neproverenih, jednokratnih portala, društvenih mreža i alata za onlajn komunikaciju, sa lažiranim logom medija i lažiranim izvorima i citatima.

- Nijedna od ovih informacija nije tačna. U pitanju su hakerske manipulacije koje će biti prijavljene Odeljenju za visokotehnološki kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova, tako da očekujemo rešavanje u što bržem roku - navodi se u saopštenju.

Ministarstvo poručuju građanima Srbije da se o svim važnim ekonomskim pitanjima naše zemlje, odlukama države Srbije o isplatama pomoći i povećanju plata u javnom sektoru i penzija, informišu isključivo na zvaničnim sajtovima Ministarstva finansija i Vlade Republike Srbije, te preko proverenih medija, izbegavajući sumnjive veb sajt adrese.

Pomoć penzionerima od 20.000 dinara, kako je navedeno, biće isplaćena krajem novembra ili početkom decembra, penzije su uvećane vanrednom indeksacijom od 5,5 odsto u oktobru, a očekuje se još jedno povećanje u januaru, kako penzija, tako i plata u javnom sektoru.

Ostavite komentar