Priče > Društvo

Zbog PENZIONERSKE KARTICE staricu "prošetali" od Novog Beograda do Dorćola, pa na ŠALTERU PIO rekli da - NEMAJU POJMA

Mnogi penzioneri dobili su poruku da mogu da preuzmu penzionersku karticu, ali kada su došli na šalter PIO fonda, ona ipak nije bila tu

Izvor: K1info

04/10/2023 > 10:39

podeli vest:

Zbog PENZIONERSKE KARTICE staricu "prošetali" od Novog Beograda do Dorćola, pa na ŠALTERU PIO rekli da - NEMAJU POJMA
Foto: Pixabay/pio.rs


Na radost penzionera od 1. oktobra oni mogu da uz penzionersku karticu ostvare brojne beneficije i popuste.

Do sada se ovOJ akciji priključilo oko 400 kompanija, a korišćenjem kartica penzioneri će imati benefite i popuste kada je u pitanju kupovina u radnjama i plaćanje računa. Kartice će omogućiti najstarijima da obave i zdravstvene preglede, koji će biti organizovani i u parkovima u velikim gradovima i domovima zdravlja.

Međutim, mnogi penzioneri još nisu dobili kartice, iako su aplicirali prvi dan po otvaranju prijava na sajtu PIO fonda.

Tokom avgusta i septembra se govorilo da će se kartice podizati u opštini na kojoj penzioner živi, a zatim da će to biti u PIO fondu, takođe prema opštini prebivališta. Naš reporter je pitao u jednoj beogradskoj opštini da li će se tamo preuzimati kartice, ali su mu rekli da neće, već će ih deliti u PIO fondu na opštini u kojoj je penzioner prijavljen.

Mnogi penzioneri, barem sa Novog Beograda, pohitali su u opštinu po kartice, ali ih tamo - nije bilo.

Kasnije je rečeno da će svako dobiti poruku kada je njegova kartica spremna i gde treba da je podigne. Ali, "ne lezi vraže", penzioneri sa Novog Beograda da bi uzeli karticu - moraju da idu na Dorćol! Naime, poslovnica PIO fonda se renovira, i na "maloj" opštini Novi Beograd nije mogla da se nađe zgrada koju bi pruvremeno koristio PIO fond ove opštine, nego su zgradu našli u Venizelosovoj ulici na Dorćolu. 

Foto: Pixabay/pio.rs

 

Da stvar bude gora, a možda i ne, jer "dokoni" penzioneri svakako vole da se voze gradskim prevozom i to baš u saobraćajnom špicu, čak i kad se dokopaju PIO fonda na Dorćolu, a primili su i poruku da im je kartica spremna, dobiju "šipak", odnosno kažu im da kartica nije još spremna.

Tako nam se požalila jedna penzionerka, koja je morala da promeni dva prevoza dok nije došla do PIO fona na dorćolu.

Kaže da se posle dugotrajne vožnje i pešačenja, obradovala kada je videla da nema gužve u PIO fondu, a onda je usledilo razočaranje.

Kako kaže ova penzionerka, uredno joj je stigla poruka dan ranije da je kartica spremna, ali kada je došla da je podigne, ona nije bila tamo. Srećom da je službenica bila ljubazna pa joj je dala broj telefona kako bi bila sigurna da će je kartica sledeći put dočekati.

Bilo kako bilo, u celoj priči se postavlja pitanje, koliko je penzionera zaista dobilo kartice, ali i da li je PIO fond za Novi Beograd morao da se preseli baš na Dorćol, jer prema najavama renoviranje zgrade  na Novom Beogradu biće završeno u arpilu sledeće godine, ako se radovi budu odvijali u roku.

Prijava za penzionerske kartice počela je 15. marta, a korišćenje je počelo 1. oktobra.

Ostavite komentar

Marinko

Isto i u Trsteniku, poruka stigla a kartica nije

05.10.2023 16:07
Milica Mladenovic

Bravo, jedini vi pisete o tome. Penzionerske kartice ce se davati narednih godinu dana. Redovi su ogromni. Bila je informacija da je u Septembru podeljeno 40000. Kazu da nas se prijavilo oko 800.000 . Prostom racunicom, nastave li ovom dinamikom treba jos 19 meseci da nam podele.

06.10.2023 15:22
Boki Bojana

I moj suprug i ja prijavili se čim počelo i još uvek ništa nismo obavešteni.

17.10.2023 08:00
Krki

Mnogi penzosi ce riknu dok dodju do svoje sirotinjske kartice

17.10.2023 17:20
Rada kostić

Zar to nije bezobrazluk. Pa banka pošalje poštom bankarsku karticu, a pio ne može penzionersku. Sramota. Maltretirajte penzionere.

17.10.2023 18:00
Milinko Bulatovic

A plikova o sam za penzionersku karticu još u oktobru 2023 za sada nema ni govora o isporuci Čista prevara velikog broja penzionera

20.02.2024 15:49