Vesti > Društvo

VUČIĆ na prikazu NAORUŽANJA u Nišu povodom Dana srpskog JEDINSTVA

U okviru prikaza izveden je nalet vazduhoplova i ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane

Izvor: K1info/Tanjug

15/09/2023 > 16:23 >> 17:47

podeli vest:

VUČIĆ na prikazu NAORUŽANJA u Nišu povodom Dana srpskog JEDINSTVA
Foto: Tanjug/Radule Perišić


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas prikazu naoružanja, vojne opreme i dela sposobnosti Vojske Srbije u kompleksu Niške tvrđave, u okviru obeležavanja Dana srpskog jedinstva.

Obilasku prikaza naoružanja prisustvovali su i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministar odbrane Miloš  Vučević i ministar policije Bratislav Gašić.

Mnogo je Srbija napredovala po pitanju opremanja vojske, još toga moramo da kupimo, nešto nam pristiže što je važno za opstanak Srbije i što  suštinski menja njenu poziciju - kazao je tokom obilaska prikaza naoružanja Vučić.

 

Izložena vojna oprema i naoružanje izazvali su veliku pažnju građana koji su se u velikom broju okupili na tvrđavi i razgledaju prikazanu opremu. 

Obilazeći prikaz naoružanja predsednik Vučić obratio se i medijima i odgovorio na nekoliko pitanja. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je kazao da se veliki broj ljudi, udruženja, naučnika, privrednika javio za narodni pokret čije je osnivanje ranije najavio, dodajući da zbog obaveza nije stizao da se time bavi.

- Veoma sam zadovoljan što ste vi zaintresovani za Narodni pokret, pokret za državu i narod o kojem sam govorio, kako god mu dali ime. Veliki broj ljudi je angažovan, udruženja, privrednika, naučnika, svi se javljaju, ali ja nisam stizao. Želim da pripremimo platformu koja bi bila objedinjujuća, ujedinjujuća koja bi bila zajednička - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje o formiranju pokreta.
 

 

Srbija i Republika Srpska danas obeležavaju zajednički praznik - Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, a centralna manifestacija biće održana u Nišu, u 18 sati u sportskoj sali "Čair".

Foto: Tanjug/Radule Perišić

 

Kako je najavljeno, centralnoj manifestaciji će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministri u Vladi Srbije,  predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović  premijer Srpske Radovan Višković, kao i brojni drugi predstavnici. 

 

Ostavite komentar