Priče > Društvo

Ako još čekate PAKET iz INOSTRANSTVA, ne nervirajte se, NISTE JEDINI: Otkrivamo u čemu je PROBLEM

Uprava carina razjasnila je šta je problem i koliko se čeka na paket porulčen iz druge države

Izvor: K1info

07/09/2023 > 07:37

podeli vest:

Ako još čekate PAKET iz INOSTRANSTVA, ne nervirajte se, NISTE JEDINI: Otkrivamo u čemu je PROBLEM
Foto: Freepik.com


Kupovina preko interneta očigledno je uzela velikog maha u Srbiji, jer se kupci sve više odlučuju da robu poručuju iz inostranstva.

Međutim, veliko je pitanje kada će potrošači svoj paket imati u rukama, jer se na carinjenje u Srbiji poslednjih meseci čeka veoma dugo. 

Roba, koju je naš čitalac poručio preko jednog sajta iz Velike Britanije još 14. avgusta i posle više od 20 dana nije stigla na adresu.

- Poručio sam dres iz jedne oficijalne prodavnice u inostranstvu i već sam se zabrinuo zašto mi ne stiže paket. Pozvao sam prvo Poštu Srbije, ali su mi operateri objasnili da moram da pozovem Upravu carine, jer roba koju sam poručio očigledno nije ocarinjena - kaže naš čitalac.

Foto: Freepik.com

 

On dodaje da je ustanovljeno da je njegov paket stigao još 21. avgusta u Srbiju, ali da više od 20 dana čeka na carinjenje.

- Zaista sam razočaran što tako dugo moram da čekam svoj paket, a još više što nisam dobio nikakvo objašnjenje zbog čega je to tako, čak ni izvinjenje. Očigledno je da se dogodio neki zastoj. Nemoguće je da u carinsku ispostavu dnevno stigne toliko paketa da carinici ne uspevaju da ih pregledaju - dodaje naš čitalac. 

Tragom ove priče tražili smo odgovor od Uprave carine, a na pitanje zašto roba i više od 20 dana stoji na carini, oni odgovaraju: 

Razvoj trgovine putem interneta je u značajnoj meri uticao na povećanje broja pošiljaka koje pristižu iz inostranstva, pa je njihov broj u avgustu 2023. gotovo udvostručen u odnosu na isti period prethodne godine. Shodno raspoloživim kapacitetima, Uprava carina i Pošta čine sve kako bi proceduru sprovele u najkraćem mogućem roku. S obzirom da je ovo izuzetna situacija, koja je uslovljena pristizanjem velikog broja pošiljaka, molimo korisnike za strpljenje - objasnili su kratko za K1info u Upravi carine. 

Ostavite komentar