Priče > Društvo

Studenti BIRAJU stanove na ovih PET lokacija u BEOGRADU: I sa cimerom sve dođe SKUPO - evo kakve su CENE RENTIRANJA

Oko Autokomande i kod Fakulteta političkih nauka još ponešto i može da se nađe po pristupačnijoj ceni za naše akademske građane

Izvor: K1info/nova.rs

11/08/2023 > 19:17

podeli vest:

Studenti BIRAJU stanove na ovih PET lokacija u BEOGRADU: I sa cimerom sve dođe SKUPO - evo kakve su CENE RENTIRANJA
Foto: Pexels.com


Nova akademska godina uskoro počinje, a brucoši su već počeli da traže stanove uoči početka predavanja u oktobru. Lokacije u blizini fakulteta su najtraženije, ali i studentima najskuplje.

Cene su gotovo identične ili malo više u odnosu na prošlu godinu. Tako se za garsonjere i jednoiposobne stanove u Beogradu kod Vukovog spomenika, na Lionu ili kod Autokomande, traži i 600 evra.

Vukov spomenik, Lion i Cvijićeva ulica, koji su dobro povezani za samim centrom grada i delovi Voždovca kod Autokomande i oko Ulice Vojvode Stepe u čijoj se blizini nalazi nekoliko fakulteta, godinama unazad predstavljaju lokacije koje studenti “pikiraju”.

Evo koliko košta renta za garsonjere i jednosobne stanove na ovim lokacijama.

1. Vukov spomenik

Sve u blizini Vukovog spomenika je uvek traženo jer je dobro povezano sa strogim centrom grada, ali i fakultetima. Shodno potražnji i cene su visoke.

Najjeftiniji stanovi na ovoj lokaciji koštaju 300 evra mesečno. Za taj novac, student može da iznajmi jednosoban stan od 35 kvadrata.

Međutim, problem je što ovaj stan nije opremljen. Najpovoljnija opcija za opremljen stan je garsonjera, ali renta je 400 evra.

2. Lion

Lion je još jedna od lokacija koja je dobro povezana sa samim centrom prestonice, a ovde su stanovi nešto povoljniji u odnosu na Vukov spomenik.

Tako opremljena garsonjera može da se nađe za 200 evra mesečno. Najpovoljniji jednosobni stan na Lionu, površine 30 kvadrata, košta 350 evra mesečno.

3. Cvijićeva

Kroz Cvijićevu ulicu saobraća, između ostalog, trola 28, koja studente vozi pravo do Studentskog trga, te nije čudno što mnogi traže stan baš u ovom delu grada. Međutim, rente na ovoj lokaciji su previsoke za većinu studenata.

Tako za garsonjeru treba plaćati 400 evra svakog meseca, a kome treba jednosoban stan, to će ga koštati 600.

4. Autokomanda

Autokomanda je primamljiv izbor za studente Medicinskog, Stomatološkog i Veterinarskog fakulteta, koji se nalaze u blizini.

Što se tiče ove lokacije, garsonjera može da se iznajmi za 300 evra. Jednosoban stan od 40 kvadrata košta drastično više - čak 700 evra.

5. Vojvode Stepe

Što se tiče Ulice Vojvode Stepe na Voždovcu, nju razmatraju prvenstveno studenti Fakulteta organizacionih, Fakulteta političkih nauka i Visoke škole elektrotehnike i računarstva. Međutim, život u ovom delu grada nije jeftin.

Tako za garsonjeru od 22 kvadrata, svakog meseca treba izdvajati 250 evra. Ko želi da živi u većem, jednosobnom stanu od 36 kvadrata, to će ga svaki mesec koštati oko 400 evra.

Ovo su cene iznajmljivanja stanova. Na sve to treba dodati trošak plaćanja struje, grejanja...

Ostavite komentar