Priče > Društvo

Kako je profesor NADMUDRIO STUDENTE koji su pokušali da VARAJU NA ISPITU - genijalan trik

Lukavi profesor namerno objavio pogrešno rešenje zadatka na internetu

Autor: Krstarica

27/08/2022 > 16:18

podeli vest:

Kako je profesor NADMUDRIO STUDENTE koji su pokušali da VARAJU NA ISPITU - genijalan trik
Foto: Unsplash.com


Jednom profesoru dosadilo je da studenti koriste mobilne telefone za traženje odgovora i varanje na ispitima, pa je smislio lukav način da ih uhvati.

Studenti koji su pretpostavili da je njihov profesor star i da neće biti upoznat sa najnovijim metodama varanja uhvaćeni su na delu kada je osmislio briljantnu metodu da ih uhvati. Student mašinstva objasnio je da je, kada su svi seli za polaganje završnog ispita, oko pola razreda napustilo prostoriju kako bi koristilo toalet tokom testa.

On pretpostavlja da većina njegovih kolega u WC-u traži odgovore na svom telefonu, što ga je iritiralo, ali je ostao fokusiran i nastavio da rešava svoj test. Nakon izlaska iz ispitne dvorane, setio se da je u ispitu bilo i jedno posebno pitanje koje nije bilo povezano s onim što su učili na predavanjima, a koje je imalo dva dela.

Kako kaže, prvi deo je bio prilično lagan, ali nije znao kako da reši drugi deo ispita, pa ga je jednostavno ostavio praznim jer je donosio samo 5 bodova od ukupnih 100. Kad su svi ispiti bili ocenjeni, njihov profesor poslao je svim studentima e-mail kako bi im objasnio svoj pakleni plan da uhvati one koji su varali tokom ispita.

- Namerno je učinio drugi deo nemogućim za rešavanje, a otprilike mesec dana pre finalnog ispita nagovorio je asistenta u nastavi da postavi tačno to pitanje na internetu, koje je bilo jasno formulirano da bude jedinstveno - rekao je student.

Kako student kaže, profesor je posle otvorio sopstveni profil i odgovorio na pitanje pogrešno. Odgovor se na prvi pogled činio ispravnim, ali je zapravo fundamentalno manjkavo i vrlo je malo verovatno da bi neko samostalno napravio iste pretpostavke i greške.

Foto: Unsplash.com

 

Od 99 studenata, njih 14 naselo je na trik i dalo odgovor koji je njihov nastavnik objavio na internetu. Svi su dobili ukupnu ocenu nula i prijavljeni su fakultetu zbog kršenja obaveze akademske časti. Njihova su imena takođe prosleđena ostalim nastavnicima na katedri, a svi studenti koji nisu varali dobili su celokupni broj bodova za lažno pitanje.

Ostavite komentar