Priče > Društvo

Dve porodice OSTALE bez AUTOMOBILA u Grčkoj: Srbi na meti LOPOVA?

Tokom letnje sezone u Solunu sa okolinom i Halkidikiju, posebno na Kasandri i Sinthoniji automobili više klase su na meti lopova

Izvor: K1info/telegraf.rs

08/07/2023 > 22:17

podeli vest:

Dve porodice OSTALE bez AUTOMOBILA u Grčkoj: Srbi na meti LOPOVA?
Foto: Pixabay.com


Iako svake godine čitamo o raznim krađama po letovalištima u Grčkoj, čini se da su ovog leta Srbi na meti lopova, jer su dve porodice za manje od 24 časa ostala bez automobila, a jedna devojka bez ranca. 

Jedna porodica, samo što je stigla na svoj odmor u Pefkohori i smestila se, primetili su da nema njihovog automobila. Kako je naveo njihov prijatelj u jednoj Fejsbuk grupi slučaj su prijavili policiji, ali niko nije izašao da izvrši uviđaj. 

- Bela Tojota Rav4, novija, kruševačkih tablica, ako neko primeti, neka javi na ovoj grupi, bio bih mu zahvalan - napisao je dečko.

Drugi slučaj zabeležen je u Solunu na parkingu poznatog grčkog trgovačkog lanca, gde je porodica vraćajući se kući sa odmora stala u kraći šoping, a ukraden im je automobil sa sve stvarima.  

- Ukrali su nam auto sa sve stvarima unutra, auto je marke Kia Sportage, kragujevačke registracije, prijavljeno je policiji, ali još uvek ništa.

Foto: Pexels.com

 

Devojka je u Nea Flogiti takođe doživela neprijatnost, kada joj je ukraden ranac sa sve pasošem i ličnim dokumentima. 

Ispod njihovih objava u grupi narod je, malo je reći,ostavljao besne kometare: "Užas", "Šta se ovo događa u Grčkoj ove godine", "Ne može čovek ni na odmor da ode kako treba".

Neki od korisnika podelili su i svoja ne tako lepa iskustva: "Čuo sam priče za tu radnju još u maju kada sam odlazio. Primetio sam da nijedna kola koja su bila parkirana nisu bila prazna, uvek jedan čovek unutra, to mi bilo čudno na trenutak, a sad i znam zašto".

Ne znamo da li je slućajno ili ne, ali su se sve tri krađe dogodile na potezu, Solun, prvi prst Halkidikija.

U potragu za ukradenim vozilima od sve muke uključili su se i Grci, koji su delili fotografije nestalih vozila.

Mnoge agencije apeluju na vozače da u automobilima ne drže novac, kao ni dokumenta i skupe stvari.

Ostavite komentar