Priče > Društvo

MINISTARSTVO ZDRAVLJA ponudilo pomoć ocu male Nine koja prodaje KROFNE: Evo šta je na to rekla PORODICA

Ministarstvo zdravlja zahvalilo građanima koji su pokazali visok stepen humanosti i empatije

Izvor: K1info/Tanjug

28/06/2023 > 15:34

podeli vest:

MINISTARSTVO ZDRAVLJA ponudilo pomoć ocu male Nine koja prodaje KROFNE: Evo šta je na to rekla PORODICA
Foto: RINA


Ministarstvo zdravlje Srbije ponudilo je pomoć porodici male Nine (11), devojčici koja za lečenje svog oca Zorana Ninkovića danima prodaje krofne.

- U cilju sagledavanja mogućih rešenja zdravstvenog problema povodom kojeg se g. Ninković obratio javnosti radi prikupljanja humanitarne pomoći za obavljanje pregleda u inostranstvu, Ministarstvo je konsultovalo obe državne zdravstvene ustanove u kojima se ranije lečio, odnosno Klinički centar Vojvodine i Kliničko- bolnički centar Zvezdara. Porodici Ninković, u ime Ministratsva zdravlja i ministarke lično, obratila se državna sekretarka Vesna Turkulov, koja je ponudila kompletnu stručnu, finansijsku i sve druge vrste pomoći, kako bi pacijentu što pre bila postavljena dijagnoza i sačinjen predlog daljeg lečenja - navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja. 

Kako kažu, u direktnom kontaktu, gospođa Ninković je zahvalila na ponuđenoj pomoći i saopštila državnoj sekretarki da je odluka porodice da pregledi budu obavljeni u Moskvi, u ustanovi koju su sami izabrali, za šta je prikupljen potreban iznos, kao i da će porodica naknadno iz Moskve putem društvenih mreža saopštiti ime ustanove i rezultate pregleda. 

Ministarvo zdravlja ostaje na raspolaganju za sve vrste pomoći Ninkoviću i zahvaljuje građanima koji su još jednom pokazali visok nivo humanosti i empatije.  
 

Ostavite komentar