Priče > Društvo

Ministar VUČEVIĆ obišao VAZDUHOPLOVNU BAZU "Andreas Papandreu" na KIPRU

Reč je o jedinici sa kojom je Ratno vazduhoplovstvo i PVO Vojske Srbije i do sada ostvarivalo saradnju

Izvor: K1info/Tanjug

13/06/2023 > 12:12

podeli vest:

Ministar VUČEVIĆ obišao VAZDUHOPLOVNU BAZU "Andreas Papandreu" na KIPRU
Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane i vojska Srbije


Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević obišao je vazduhoplovnu bazu "Andreas Papandreu" u Pafosu i 55. vazduhoplovnu grupu u sastavu Ratnog vazduhoplovstva Republike Kipar.

Ministra Vučevića i članove delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije dočekao je komandant baze pukovnik Mihail Mihail, nakon čega su prisustvovali prezentaciji pripadnika komande i najiskusnijih pilota o strukturi i organizaciji 55. vazduhoplovne grupe i te vazduhoplovne baze.

Reč je o jedinici sa kojom je Ratno vazduhoplovstvo i PVO Vojske Srbije i do sada ostvarivalo saradnju, a ta saradnja će biti značajno proširena zbog budućih planova nabavke vazduhoplova, ističe se u saopštenju Ministarstva odbrane. 

Tokom obilaska vazduhoplovne baze, ministru Vučeviću predstavljena su dva tipa vazduhoplova sa opremom i naoružanjem kojima je ta jedinica opremljena, a to su helikopteri Mi-35 P i "Gazela SA 342".

Vazduhoplovne jedinice Srbije i Kipra opremaju se sledećom generacijom lakih borbenih helikoptera H-145, a trenutno imamo i sličnu vazduhoplovnu tehniku, te se očekuje dalja razmena iskustva u neposrednoj budućnosti i tokom dužeg perioda između jedinica našeg RV i PVO i te kiparske jedinice.

Vučeviću je u bazi "Andreas Papandreu", prilikom posete uručena plaketa.
 

Ostavite komentar