Priče > Društvo

Zaštitnik građana: Suspendovana MEDICINSKA SESTRA koja je na TikToku UŽIVO PRENOSILA POROĐAJ

Postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada GAK "Narodni front" i Odeljenja za zdravstvenu inspekciju Ministarstva zdravlja

Izvor: K1info/Tanjug

07/06/2023 > 16:49

podeli vest:

Zaštitnik građana: Suspendovana MEDICINSKA SESTRA koja je na TikToku UŽIVO PRENOSILA POROĐAJ
Foto: TikTok screenshot


Instrumentarka iz GAK "Narodni front", koja je na društvenoj mreži TikTok uživo prenosila porođaj pacijentkinje - suspendovana je sa rada, saopštio je Zaštitnik građana.

On je u postupku pokrenutom posle saznanja iz medija utvrdio da joj je uručeno upozorenje pred otkaz i podnet zahtev za pokretnje prekršajnog postupka.

Zaštitnik građana je 27. aprila 2023. godine po sopstvenoj inicijativi, a na osnovu medijskih objava zbog tog slučaja pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada GAK "Narodni front" i Odeljenja za zdravstvenu inspekciju Ministarstva zdravlja, saopštila je služba za odnose sa javnošću Zaštitnika građana.

Foto: TikTok screenshot

 

U izjašnjenju Zaštitniku građana, GAK "Narodni front" navodi da je 28. aprila 2023. godine v.d. direktora klinike doneo rešenje o udaljenju instrumentarke sa rada, a uručeno joj je i upozorenje pred otkaz ugovora o radu.

Ministarstvo zdravlja navelo je u izjašnjenju Zaštitniku građana da je 28. aprila 2023. godine izvršen vanredni inspekcijski nadzor, nakon kojeg je 15. maja 2023. godine Prekršajnom sudu u Beogradu podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv instrumentarke zaposlene u GAK "Narodni front" zbog povrede prava na privatnost i poverljivost na osnovu Zakona o pravima pacijenata, zaključuje se u saopštenju Zaštitnika građana.

Ostavite komentar