Priče > Društvo

Snimak iz GAK Narodni front UZNEMIRIO SRBIJU: Suspendovana sestra, koja je UŽIVO PRENOSILA POROĐAJ na TikToku

Instrumentarka Jellena, sudeći po njenom profilu na TikToku, duže vreme je snimala situacije u operacionoj sali i širila ih mrežama

Izvor: K1info

26/04/2023 > 12:50

podeli vest:

Snimak iz GAK Narodni front UZNEMIRIO SRBIJU: Suspendovana sestra, koja je UŽIVO PRENOSILA POROĐAJ na TikToku
Foto: TikTok screenshot


Više stotina građana Srbije jutros je bilo u prilici da prati skandalozni direktni prenos porođaja u GAK "Narodni front" na društvenoj mreži TikTok, koji je objavila instrumentarka i medicinska sestra ove ustanove, koja je, prema rečima uprave, hitno suspendovana.

Ovakav neverovatan potez zdravstvene radnice iz beogradskog porodilišta, koja se na mrežama predstavlja kao Instrumentarka Jellena, sudeći po njenom profilu na TikToku duže vreme je snimala situacije u operacionoj sali i širila ih društvenim mrežama. Ovaj poslednji čin naišao je na naročitu osudu građana Srbije, posle čega je reagovala Uprava bolnice.

Medicinska sestra koja je napravila ozbiljnu povredu radnih dužnosti i obaveza kao i profesionalne etike je odmah po hitnom postupku suspendovana, a pokrenut je i disciplinski postupak, kažu iz ove ustanove. 

- Uprava Ginekološko akušerske klinike "Narodni front" je zgrožena i najstrože osuđuje postupak medicinske sestre (live prenos iz operacione sale Klinike), a istovremeno se zahvaljujemo svima koji su nam blagovremeno ukazali na ovakvo dešavanje, da bismo mogli promptno da reagujemo i preduzmemo sve neophodne mere da se tako nešto nikad ne ponovi - piše u saopštenju poznatog beogradskog porodilišta.

Foto: TikTok screenshot

 

- Medicinska sestra koja je napravila ozbiljnu povredu radnih dužnosti i obaveza kao i profesionalne etike je odmah po hitnom postupku suspendovana, a pokrenut je i disciplinski postupak. NAPOMENA: MERA ZABRANE UPOTREBE MOBILNIH TELEFONA U PORODILIŠTU I OPERACIONOJ SALI JE I DALJE NA SNAZI - navodi se u saopštenju Uprave klinike.

Instrumentarka Jellena je jutros u 4.20 pustila tzv. lajv na TikToku, odnosno prenos porođaja uživo carskim rezom pre kog je data spinalna anestezija. Svoje pratioce na ovoj mreži je unapred obavestila o vremenu prenosa i tražila da joj postavljaju pitanja.

- Hajde malo da popričamo o ovoj ženi. Ovo što ona kači i snima je zločin! Ženu u najranjenijem stanju snima za lajv na Tiktoku zarad giftova i pregleda. Šta je ovo, Srbijo? Telefon u operacionoj sali i TikTok lajv za vreme porođaja? Zna li žena koja je rađala ovo?- jedan je od komentara na ovaj događaj.

Na sestrinom profilu se vidi da je često objavljivale fotografije i snimke iz sale, ali i fotografije žena koje su na operacionom stolu, pojašnjavala je i za šta koji instrument služi, kako ide procedura davanja anestezije...

Međutim, tek danas je stigla prva reakcija, šta je s ostalima u sali? 

 

Ostavite komentar