Priče > Društvo

Kisić Tepavčević na DAN DETETA: Budite UPORNI i ISTRAJNI, kada PORASTETE možete da budete ŠTA GOD POŽELITE

Dajte sve od sebe da budete bogati, ali da se vaše bogatstvo ne meri novcem, već brojem prijatelja, poručila je ministarka najmlađima

Izvor: K1info/Tanjug

01/06/2023 > 12:13

podeli vest:

Kisić Tepavčević na DAN DETETA: Budite UPORNI i ISTRAJNI, kada PORASTETE možete da budete ŠTA GOD POŽELITE
Foto: Unsplash.com


Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić uputila je otvoreno pismo najmlađim građanima povodom Međunarodnog dana dece koji se danas obeležava širom sveta i, između ostalog, im poručila, da je detinjstvo najlepše doba i da ne dozvole da prođe bez iskrenog osmeha.

- Draga deco, svaki dan je vaš, ali danas je svakako jedan poseban. Danas je Međunarodni dan deteta, dan kada i vi i mi treba da uradimo samo jedno -  vi da budete deca, a mi ponosni što vas imamo. Danas je dan i kada treba da nas podsetite koliko je lepo biti dete, koliko je važno uživati u detinjstvu, verovati u sebe, živeti punim plućima i radovati se svakom novom danu. Verujte nam, detinjstvo je najlepše doba i zato ne dajte da vam prođe bez iskrenih osmeha, mnogo druženja, pregršt snova i želja - kazala je ministarka.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

 

 

Ona je poručila deci da biraju svoj put, ali da se uvek nađu i svojim prijateljima na njihovom putu.

- Da im pružite ruku prijateljstva, zagrljaj utehe, lepu reč i vetar u leđa. Čuvajte slabije od sebe, pomozite onima kojima matematika nije jača strana ili mu je dar za muziku velika mana, radujte se i kada neko dobije bolju ocenu od vas, jer vi ste svi zajedno budućnost svih nas. Zapamtite da od iskrenog drugarstva većeg bogatstva nema, ali da se i za to treba davati otvorenog srca, jer ne kaže se slučajno da si bogat onoliko koliko imaš prijatelja. Zato dajte sve od sebe da budete bogati, ali da se vaše bogatstvo ne meri novcem, već brojem prijatelja - kazala je ona.

Ministarka im je poručila da veruju u svoje snove, saopštilo je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

- Budite uporni i istrajni u svojim željama, jer kada porastete možete da budete šta god želite, sve zavisi od vas. Mi stariji smo tu, za savet, za podršku, za rešavanje svakog vašeg naizgled nerešivog problema, mi smo tu da vam kažemo da sve možete i da vam je svet na dlanu. Mi smo tu da vam kažemo da ste svi, iako različiti, zaista posebni. Mi smo tu da vas volimo, ali i da vam ukažemo koliko je važno da i vi volite sebe, baš takve kakvi jeste - navela je Kisić.
 

Ostavite komentar