Vesti > Politika

Siniša Mali o PRETNJAMA ministarki Kisić: REČ je o govoru MRŽNJE, naročito prema ŽENAMA

Ministarki za brigu o porodici i demografiju Dariji Kisić su na Twitteru upućene pretnje i uvrede

Izvor: K1info/Tanjug

08/05/2023 > 18:15

podeli vest:

Siniša Mali o PRETNJAMA ministarki Kisić: REČ je o govoru MRŽNJE, naročito prema ŽENAMA
Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović


Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije najoštrije je danas osudilo pretnje i uvrede upućene ministarki za brigu o porodici i demografiju i zamenici predsednice Koordinacionog tela Dariji Kisić i ukazalo da je reč o govoru mržnje prema ženama, kojim na nedoličan i najprizemniji način pokušava da se diskredituje ministarka Kisić.

Koordinaciono telo napominje da ovakave brutalne pretnje i uvrede samo podstiču diskriminaciju žena u srpskom društvu i ugrožavaju napore i dostignuća čitavog društva u pogledu unapređenja prava žena i borbe protiv nasilja.

Ministar finasija Siniša Mali ocenio je da pretnje i uvrede koje su upućene na Twitteru ministarki za brigu o porodici i demografiju Dariji Kisić predsavljaju lice opozicije koja bez imalo empatije u politčke svrhe koristi i veliku nesreću koja je zadesila Srbiju.

- Sramotne izjave opozicije i njihovih pristalica, koja nastavlja da koristi jezik nasilja i prostakluka, i to prema ženama, ne prezajući ni od čega, čak ni u ovim najtežim danima za građane Srbije. Kada vam je teško da prihvatite istinu, onda se koristite govorom mržnje, divljate i iživljavate se. Istina je da je tužno što opozicija koristi u političke svrhe veliku nesreću koja je zadesila našu zemlju, bez imalo empatije prema svom narodu - rekao je Mali i naglasio da je to lice opozicije i sve što oni predstavljaju.

Ministar Mali reagovao je na niz najgrubljih uvreda i pretnji koje su usledile pošto je Kisić ocenila da je protest koji je deo opozicije zakazao za danas u Beogradu, politički, da je organizovan u odsustvu njihovog konkretnog plana da Srbiji bude još bolje i da još više napreduje, kao i da je to ista retorika i strategija kao i kad je u pitanju nazovi ekološki motiv za proteste.

Uz sve je ocenila da "postoje ljudi koji su odmah pokušali da iskoriste bol u političke svrhe".

 

 

Ostavite komentar