Priče > Društvo

"Planuli" ORMARI i sefovi za ORUŽJE: Trgovci prave LISTE ČEKANJA, a cene NISU BAŠ MALE

Sefova trenutno nema na stanju - ni malih ni velikih, ni za puške, ni pištolje, kažu trgovci

Izvor: K1info/Tanjug

18/05/2023 > 11:08

podeli vest:

"Planuli" ORMARI i sefovi za ORUŽJE: Trgovci prave LISTE ČEKANJA, a cene NISU BAŠ MALE
Foto: Tanjug screenshot


U specijalizovanim prodavnicama za prodaju sefova u kojima se drži oružje svi sefovi su rasprodati. Trgovci prave liste čekanja, a u specijalizovanim prodavnicama ističu da će tek od naredne nedelje moći da ponude sefove različitog kvaliteta i veličina. 

- Sefova trenutno nema na stanju, ni malih ni velikih, ni za puške, ni pištolje. Interesovanje je jako veliko, zalihe su se brzo prodale. Pogotovo od prvog dana, od prvog zločina, ljudi su već i pre nekih najava restrikcija osetili da treba da pojačaju bezbednost, pa su pozivi usledili odmah - rekao je Gojković, ispred prodavnice Lovačke opreme "Srndać".

On je dodao da dobija na desetine poziva dnevno i da trgovci nabavljaju nove zalihe ove tražene robe.

- Zastupljena je i lokalna i strana proizvodnja. Sada očekujemo uvoz strane proizvodnje iz Mađarske. U toku su carinski propisi, završavanje procedura i očekujemo svakog dana da budu dostupni - objasnio je Gojković. 

On je podsetio da sef ne mora da služi samo za čuvanje oružja, već u njemu mogu da se čuvaju i dragocenosti.

- Cene sefova za puške i dugo oružje kreću se od 15.000 do 16.000 dinara, pa do 30.000 do 40.000 dinara, a sve zavisi od kvaliteta i veličine sefa, dok je cena pištoljskih sefova od 3.500 do 4.000 dinara, pa na gore. Po trenutno važećem zakonu, prilikom podnošenja nabavke za dobijanje oružja ili preregistrovanja oružja, dužni ste da posedujete prostorno tehničke uslove dovoljne za bezbedno čuvanje oružja.​ Lokalna patrola dolazi na mesto prebivališta i utvrđuje da li ispunjavate uslove. Tek nakon toga možete dobiti odobrenje za registraciju oružja - rekao je Gojković. 

On je naglasio da se oružje u sefovima drži odvojeno od municije koja mora biti u posebnoj pregradi ili u sasvim posebnom sefu pod ključem.

 


 

 

Ostavite komentar