Priče > Društvo

Problem u klinici "Laza Lazarević" NA PRAGU REŠENJA, uključila se PREMIJERKA SRBIJE

Na sastanku u Vladi Srbije traženo razrešenje v.d. direktora klinike Ivane Stašević Karličić

Izvor: K1info/Tanjug

18/05/2023 > 08:05

podeli vest:

Problem u klinici "Laza Lazarević" NA PRAGU REŠENJA, uključila se PREMIJERKA SRBIJE
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević


Specijalista psihijatrije Anita Milanović ocenila je da je premijerka Ana Brnabić na sastanku u Vladi Srbije, na kome se tražilo razrešenje v.d. direktora klinike "Laza Lazarević" Ivane Stašević Karličić, rekla da je bilo pomaka i da je premijerka pokazala zainteresovanost za rešavanje problema.

Milanović e za Tanjug rekla da se nada da će se potvrditi stav ministarke zdravlja Danice Grujičić da bi v.d. direktorka trebalo da bude smenjena.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

 

- Ipak je Grujičić čuveni neurohirurg, žena koja radi toliko godina i ona sigurno ne bi pogrešila u proceni. To nije uradila sama, nego je uradila baš zbog toga što je proveravala dokumentaciju - rekla je Milanović.

Prema njenim rečima, ukoliko se dokumentacija uzme u obzir, ona veruje da će odluka vlade biti pozitivna i da će v.d. direktora klinike "Laza Lazarević" biti smenjena.

- Dokumentacija je valjana, ko pogleda i pregleda uočiće propuste u radu, maltretiranje zaposlenih, hiljade i hiljade radnih naloga, odlazak zaposlenih iz ustanove - objasnila je ona.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

 

Rekla je i da se nada da će Vlada Srbije početkom sledeće nedelje kontaktirati radnike klinike koji protestuju.

- Verujem da će biti onako kako slovo zakona i slovo pravde kaže, ostalo bi bila moja sumnjičavost, a ja ne sumnjam u sopstvenu državu - zaključila je Milanović.

 

 

 

Ostavite komentar