Priče > Društvo

Vesić: RADOVI na OBILAZNICI polako se privode kraju, SAOBRAĆAJ od JUNA

Rasteraćivanje mosta i petlje Gazela, preko koje svakog dana prođe skoro 130.000 automobila i 1.351 vozilo javnog prevoza

Izvor: K1info/Tanjug

13/05/2023 > 16:41

podeli vest:

Vesić: RADOVI na OBILAZNICI polako se privode kraju, SAOBRAĆAJ od JUNA
Foto: screenshot


Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je danas radove na obilaznici oko Beograda, koji se polako privode kraju, i poručio da će saobraćaj na tom delu obilaznice biti pušten u junu, kako je i obećano.

- Vredni radnici završavaju obilaznicu koju su nam obećavali duže od tri decenije i ne dozvoljavaju da Srbija stane - napisao je ministar na društvenoj mreži Facebook. 

Danas se asfaltira drugi sloj u desnoj cevi tunela Beli potok, čija je dužina 360 metara, a sledeće nedelje biće asfaltirana i leva cev ovog tunela. 

- Opremanje tunela je već počelo, a naredne nedelje već postavljamo rasvetu. Za dve nedelje završićemo asfaltiranje ispred ulaznog i izlaznog portala tunela i spojićemo ih sa već urađenih 9,6 kilometara auto-puta, od tunela Straževica do petlje Bubanj potok - precizirao je Vesić.

Naveo je da će ovaj deo obilaznice biti pušten ta saobraćaj u junu ove godine. 

Foto: Youtube PrintScreen/K1

 

Tako će se rastereti most i petlja Gazela, preko koje svakog dana prođe skoro 130.000 automobila i 1.351 vozilo javnog prevoza koji dnevno preveze više od 200.000 ljudi, kao i 7.171 lako teretnih vozila, koliko dnevno prođe preko Gazele - napomenuo je Vesić.

- Predsednik Vučić gradi puteve, pruge i mostove. Nadam se samo da nekome neće pasti napamet da blokira i ovu obilaznicu kao što su juče blokirali Gazelu. Jer kada se gradi, te što blokiraju nećete videti na gradilištu. Tu su kada se nešto završi i izgradi - da kvare - zaključio je ministar Vesić, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

 

 


 

 

Ostavite komentar