Priče > Društvo

Antić: OSTAVKE je trebalo da podnesu DIREKTORKA OŠ "Vladislav Ribnikar" i OKOLINA

Antić smatra da je glavna krivica za tragediju na ocu Koste K. (13), koji ga je obučio kako da koristi vatreno oružje

Izvor: K1info

13/05/2023 > 15:02

podeli vest:

Antić: OSTAVKE je trebalo da podnesu DIREKTORKA OŠ "Vladislav Ribnikar" i OKOLINA
Foto: ATA Images


Ministar prosvete jeste dao moralnu ostavku, zato što se tragedija u OŠ "Vladislav Ribnikar" dogodila u njegovom resoru, ali na prvom mestu bilo je potrebno da ostavke podnesu direktorka škole i njeno okruženje, ocenio je predsednik Foruma beogradskih srednjih škola Milorad Antić.

- Ne možete vi da rukovodite tom školom ako se desilo niz stvari i niz problema koji postoji. Sigurno da su postojali problemi, prvenstveno direktor mora da da ostavku i prinudne mere moraju postojati u toj školi - izjavio je Antić za Tanjug. 

Antić smatra da je glavna krivica za tragediju na ocu Koste K. (13), koji ga je obučio kako da koristi vatreno oružje.

- Ti si doktor, polagao si Hipokratovu zakletvu, tu si da lečiš ljude, a ne da pucaš i baviš se tim sportom. Prema tome, ovo je jeziv pečat tragedije i za tu školu i za društvo i za čitavo obrazovanje. Ne možemo mi tako lako da zaboravimo tu decu koja su mlada, znak sećanja mora da ostane - naveo je Atnić. 

Sagovornik Tanjuga takođe objašnjava da su trenutne nadoknade za razredne starešine male i dodao da bi ih trebalo povećati kako bi razredni starešina imao podsticaj da se više posveti svom odeljenju. 

- Nadoknada za razrednog starešinu je 3.200 dinara. Znači treba da se poveća ako hoće da razredni starešina pošteno radi, odeljenje će biti vrhunsko, disciplinovano, radno i u svakom trenutku će pozvati roditelja - rekao je Antić. 

Foto: K1 screenshot

 

Antić je naveo da se problem često javlja sa roditeljima, koji, kako on kaže, zbog ambicije traže višu ocenu nego što dete zaslužuje. 

- Nastavnici se izuzetno plaše roditelja pod pretnjom inspekcija, pretnjom odozgo. Ako učenik dobije dvojku ili jedinicu, onda dođe roditelj baca vežbanku, pljuje, psuje nastavnika. I onda direktor ne ide na stranu nastavnika, nego ide na stranu roditelja - tvrdi Antić. 

On je dodao da su početne plate nastavnika niske i da se one moraju povećati, jer, prema njegovim rečima, potrebno je vrednovati rad nastavnika koji je u ovom momentu izuzetno težak zbog roditelja i dece.

Komentarišući povratak dece u školu "Vladislav Ribnikar" nakon tragedije, Antić je naveo da je na struci da odluči kada će se deca vratiti, a ne na roditeljima. 

- Đaci, bez obzira kada, moraju da se vrate u školu, mora da se nastavi život. Ne možete vi da pravite toliko odsustvo dece za drugarstvo, solidarnost. Ne može samo roditelj da odlučuje, tu postoji struka, postoji i psiholog, postoje razni drugi ljudi i pomoćnici - zaključio je Antić. 

 

 


 

 

Ostavite komentar