Priče > Društvo

Vodnik VOJSKE SRBIJE pobedio na takmičenju "NAJBOLJI RATNIK" u Ohaju: JEREMIĆ specijalac, najveći je ZNALAC

Snage su odmerili najbolji vojnici iz nekoliko američkih država, predstavnici Mađarske i Srbije

Izvor: K1info/Tanjug

09/05/2023 > 10:06

podeli vest:

Vodnik VOJSKE SRBIJE pobedio na takmičenju "NAJBOLJI RATNIK" u Ohaju: JEREMIĆ specijalac, najveći je ZNALAC
Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije


Pripadnik 72. brigade za specijalne operacije Vojske Srbije, vodnik prve klase Ivan Jeremić, pobednik je takmičenja "Najbolji ratnik", koje je održano u SAD, u organizaciji Nacionalne garde Ohaja, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Na tom regionalnom takmičenju, koje predstavlja test fizičkih sposobnosti i vojničkih znanja i veština, u bazi "Džejms A. Garfild" u Raveni, u američkoj saveznoj državi Ohajo, snage su odmerili najbolji vojnici iz američkih država Ajove, Viskonsina, Ilinoisa, Indijane, Minesote, Mičigena i Ohaja, kao i predstavnici Mađarske i Srbije.

Oni su se tokom pet napornih dana nadmetali u 12 zahtevnih disciplina, koje su, između ostalog, obuhvatale poznavanje naoružanja, gađanje pod stresom i na specijalizovanom poligonu, preživljavanje u vodi, marševe pod opterećenjem, navođenje artiljerijske vatre i pružanje prve pomoći.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

 

Kako se ističe u saopštenju, osvajanjem prvog mesta u veoma jakoj konkurenciji, i pritom sa naoružanjem i vojnom opremom koje se upotrebljavaju u Oružanim snagama SAD, vodnik Jeremić pokazao je da "pripadnike Vojske Srbije krase najviše vojničke vrline, da su vrhunski profesionalci i da su u realizaciji zadataka uporni, disciplinovani i posvećeni".

Bilo je ovo prvo učešće pripadnika Vojske Srbije na takmičenju "Najbolji ratnik" u SAD, a reč je o samo jednoj od brojnih aktivnosti VS i Nacionalne garde Ohaja, u okviru programa državnog partnerstva, koje za cilj ima podizanje nivoa operativnih sposobnosti oružanih snaga, jačanje poverenja i razvoj ukupnih odnosa Srbije i SAD, dodaje se u saopštenju.

 

Ostavite komentar